Bengaal kopen

Bengaal kopen? De Bengaal is een zeer populair kattenras, waardoor veel mensen de kat willen kopen. Dat wil zeggen dat de prijs van een Bengaal alleen om die reden al is gestegen. Ook broodfokkers komen als paddestoelen uit de grond, wees daar huiverig voor. In dit artikel geven we je wat meer informatie en waar je op moet letten als je een Bengaal wilt kopen.

Waar op letten bij het kopen van een Bengaal

Een Bengaalse kat is een ware raskat en wanneer je graag een raskat wilt kopen dan kun je dit het beste doen via een erkende cattery. Een geregistreerde en erkende cattery heeft de benodigde vergunning(en) om te fokken met raskatten. Ook worden ouders en kittens met enige regelmaat gecontroleerd op ziektes en als je bij een cattery een raskat aanschaft ontvang je daar ook vaak een stamboom bij.

Erkende cattery Bengaal 

Op het internet staan ook wel eens Bengaalse katten te koop en ook dit kunnen pure raskatten zijn, maar dat kun je eigenlijk niet zeker weten zonder langs te gaan. Cattery's hebben tegenwoordig echter vaak ook websites, waarmee je een idee krijgt van het aanbod. Laat de kat ook altijd even controleren door een dierenarts als je de kat niet bij een erkende cattery hebt gekocht. Zelfs als je wel bij een erkende cattery je Bengaal koopt, kan het verstandig zijn om een korte check bij de dierenarts te laten doen. Beter het zekere voor het onzekere. Komt een Bengaal bij een niet geregistreerde cattery vandaan, dan mag je geen stamboom mee krijgen. Het komt ook wel eens voor dat er halve raskatten worden geboren doordat de moeder wel Bengaals is, maar dat de vader niet bekend is.

Doe geen impulsieve aankoop

Bengaalse kat

Wanneer je een kitten op gaat halen is het verstandig geen impulsieve keuze te maken. Ga dus een of twee keer langs bij de cattery alvorens je ook daadwerkelijk een kitten meeneemt naar huis. Neem de tijd om te bekijken waar de katten zijn opgegroeid, of ze al gewend zijn aan andere katten, honden en eventueel ook aan kinderen. Neem je tijd en neem alle informatie en indrukken tot je, er zijn helaas nog altijd een hoop broodfokkers. Door een aantal keren langs te gaan kun je voor jezelf beoordelen of je de fokker vertrouwt en of er een kat bij zit die je graag wilt hebben.

Bengaal Cattery

Er gaat niets boven een erkende en geregistreerde cattery. Een Bengaal cattery is een fokker die fokt met de Bengaal, maar dit niet voornamelijk voor het geld doet. De houder van de cattery is een liefhebber, houdt van beesten en controleert het welzijn van de katten met regelmaat. Ook wordt er zoveel mogelijk voor gezorgd dat het ras zo puur mogelijk blijft en dat alle beesten zo gezond mogelijk zijn en blijven. Wanneer je een Bengaal koopt bij een cattery kun je er bijna wel van uit gaan dat de kat gezond is, is gesocialiseerd en wordt verkocht onder vermelding van de stamboom.

Bengaal broodfokkers

Broodfokkers, daar moet je huiverig voor zijn. Ze houden vaak geen rekening met de welzijn van de katten en willen er zoveel mogelijk katten te verkopen in een zo kort mogelijke tijd. De Bengaal is een populaire kat, waardoor er broodfokkers actief zijn, die zoveel mogelijk geld met het ras willen verdienen. Het is verstandig om wat vaker langs te gaan bij de fokker of bij de familie die de Bengaal wil verkopen. Zo kun je beoordelen of de Bengaal in een goede omgeving is opgevoed. Mocht je toch bij een broodfokker over de vloer komen kun je maar beter geen kat meenemen uit medelijden. Ook dat levert geld op voor de broodfokker en heeft het dus in feite geen zin. Het is natuurlijk begrijpelijk, bovendien menselijk, dat je in zo’n situatie graag een kat meeneemt. Echter is het niet aan te raden. De katten zijn over het algemeen niet gesocialiseerd, worden snel ziek of zijn al ziek. Ga dus altijd na of de kat in huiselijke kring is opgevoed en opgegroeid, of de kat is gecontroleerd op ziektes en of de kat is gewend aan andere beesten en aan kinderen. Is dat het geval? Dan geeft het ansich niet als het om een broodfokker gaat, zolang de leefomgeving van de kat maar wenselijk is.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact