Bengaal kosten

Naast de kosten voor de aanschaf van de Bengaal komen er ook andere kosten bij het houden van een Bengaal kijken. Hoewel je de kat niet alle uren van de dag zult zien heeft ook de Bengaal het nodige speelgoed, voeding en onderkomen nodig. Om voor een kat te zorgen dien je dus het een en ander te bekostigen, zoals eten, speeltjes, onderkomen en moet de kat geregeld naar de dierenarts. Dat moet allemaal worden betaald en in dit artikel geven we je wat meer informatie over voeding, speelgoed, onderkomen, dierenarts en verzekering.

Voeding Bengaal

Het soort voer dat je aan je Bengaal kunt geven is afhankelijk van de situatie waarin je je Bengaal houdt. Laat je de Bengaal niet buiten, dan kan je beter voer kopen dat is gemaakt voor binnenkatten. Hierdoor blijft je Bengaal rustiger. Laat je je Bengaal wel buiten, dan kan je beter buitenvoer aan hem geven, zodat hij genoeg energie heeft. Een Bengaal zou gewoon brokken kunnen krijgen, maar er zijn ook alternatieven op de traditionele brokken. Ga eens langs bij de dierenwinkel en bekijk het grote aanbod aan kattenvoer. Zo kan je je Bengaal af en toe eens lekker verwennen.

Speelgoed Bengaal

De Bengaal houdt ervan om te spelen, maar niet met de meest traditionele speeltjes. Het vangen van vliegjes is een eenvoudige vorm van spelen voor de kat, maar het kan de kat uren bezighouden, maar een Bengaal houdt ook van bepaalde speeltjes. Hieronder geven we je nog een aantal tips voor speelgoed dat je kunt kopen voor de Bengaal.

Aluminium bolletjes

De Bengaal is gek op aluminium folie, het knispert zo lekker en het trekt hun aandacht. Het is eenvoudig te vormen in balletjes en er kan mee worden gegooid. De kat vindt het mooi om tegen de balletjes aan te slaan en om er achteraan te rennen. Het kan zelfs zo zijn dat de Bengaal het mooi vindt om te apporteren, niet op commando natuurlijk want daar is de kat veel te eigenwijs voor. De kosten van aluminium folie zijn laag en je kunt het gewoon in de supermarkt kopen. Merk je dat je kat de folie opeet, gooi het dan weg en geef hem een ander speeltje. Het is niet goed als de de folie binnenkrijgt.

Krabpaal

Een Bengaal heeft uitdaging nodig en een krabpaal kan daar goed bij helpen. Je kunt dan wel het beste een vrij grote krabpaal kopen, omdat de kat zelf ook vrij groot is. In een krabpaal kan worden geklommen, geslapen, maar er kan ook overheen en doorheen worden gerend. Zie het als een soort apekooi voor je kat. Je zou als alternatief op de krabpaal ook een aantal planken op de muur kunnen maken die op diverse hoogtes dicht bij elkaar zijn geplaatst. Zo kan de Bengaal hoog zitten, wat de kat prettig vindt, maar ook wat meer ruimte krijgen. Bovendien heb je dan geen krabpaal in huis en dat scheelt weer wat ruimte, vooral als je niet zo heel erg groot woont.

Onderkomen

Je zal ook kosten moeten maken voor het onderkomen van je Bengaal. Onder het onderkomen voor je kat verstaan wij een slaapplek, een kattenbak en eventueel een reiskooi (voor naar de dierenarts of mee in de auto). Een slaapplek ziet de Bengaal graag hogerop, maar dat is geen vereiste. Wanneer je een mandje voor de kat onder de trap zet of in de bijkeuken dan zul je de kat daar ook ongetwijfeld zo nu en dan aantreffen. Echter zal de kat helemaal zelf bepalen waar hij slaapt, let er goed op dat je de deur naar de slaapkamer goed dicht hebt. De Bengaal is gek op een goed bed. De kattenbak kun je het beste op een plaats neerzetten waar de kat goed bij kan en waar je er zelf zo min mogelijk last van hebt. Een reiskooi is niet per se een vereiste, maar is handig wanneer je met je kat naar de dierenarts moet of de kat meeneemt op reis.

Dierenarts Bengaal

Net als ieder dier zal ook de kat de nodige controle nodig hebben. Daarvoor zul je dan naar de dierenarts moeten gaant. Je kat heeft de nodige inentingen nodig en ook vlooienbehandelingen en ontwormen behoren tot de bezoekjes aan de dierenarts. De kosten voor de dierenarts zullen het eerste jaar wat hoger zijn omdat je ook rekening moet houden met het chippen van je kat, maar ook met de eerder genoemde inentingen, behandelingen en controle van gebit en algemene gezondheid. De kosten zullen gemiddeld zo’n 100 euro per jaar zijn, het eerste jaar zal dit 300-400 euro zijn. Afhankelijk van het feit of de cattery al een groot deel van de onderzoeken en behandelingen heeft laten doen. Als je kat echter bepaalde kwaaltjes heeft kunnen de kosten flink oplopen. Het is daarom verstandig om een kattenverzekering te overwegen.

Huisdierenverzekering

Kosten voor de dierenarts kun je verzekeren en ook schade veroorzaakt door je kat kun je verzekeren. Dat doe je met een huisdierenverzekering en afhankelijk van de dekking kun je sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekeren. De hoogte van de premie per maand is afhankelijk van de leeftijd van je kat, van de verzekeraar en de gekozen dekking. Doorgaans kost een huisdierenverzekering voor je Bengaal tussen de 15-25 euro.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact