Border Collie

Een Border Collie is een middelgrote, zeer populaire hond, die bekend is om zijn prestaties als schapenherder. De Border Collie wordt ook gebruikt bij sporten waarbij hij schapen moet drijven. Initieel werd de hond echt gefokt om schapen te drijven, vandaar dat hij dat zo goed kan. Het is een echte herdershond. De Border Collie heeft wel wat weg van de normale Collie.

Oorsprong en geschiedenis Border Collie

De Border Collie komt uit een gebied dat ook wel “The Border” wordt genoemd. Het is de grens tussen Engeland en Schotland waar ze met name gebruikt werden als schapenherders Hoe de naam van de hond is ontstaan is onbekend, maar er gaan vele verhalen de ronde. Zo zou het een verwijzing zijn naar de witte kraag van de hond, de collar die ook wel 'coaly', een afleiding van coal werd genoemd. Het kan ook verwijzen naar het type schaap dat de hond voornamelijk dreef: de coalies. Het kan ook verwijzen naar het Schotse woord voor bruikbaar of nuttig. Andere theorieën stellen dat de naam Collie afkomstig is van 'colley', 'coal' of 'coly', woorden die in de Engelse taal slaan op de kleur zwart.

Karakter Border Collie

Border Collies zijn hele goede schaaphoeders en in het algemeen veehoeders. Ze worden daartoe opgeleid en zijn daar van oorsprong ook voor gefokt. Ze zijn dus van nature werkhonden. Wanneer ze met een kudde werken dan loopt de Border Collie ongeveer 100 kilometer per dag. Ze zijn dan echt onvermoeibaar en dat heeft ook voornamelijk te maken met de mentale staat waarin ze dan verkeren. Ze zijn onvermoeibaar als het gaat om werken, maar meelopen tijdens een fietstocht is heel wat anders. Het wil dan niet zeggen dat ze ook 100 kilometer mee kunnen in dat geval. Bij het hoeden van de schapen zijn ze constant alert en dat vereist een veel andere focus dan meelopen met de fiets.

Border Collie

Een Border Collie moet veel bewegen

Het is belangrijk dat je je Border Collie goed laat bewegen. Een Border Collie is erg wendbaar en kan ineens 180 graden omkeren en terugrennen. De Border Collie heeft veel beweging nodig en moet constant uit worden gedaagd, want ze willen graag werken. Onder werken zou je ook spelen kunnen verstaan. Denk aan apporteren waarbij ze een frisbee, tennisbal of simpelweg een stok ophalen die je hebt weggegooid.

Border Collie trainen

Wanneer je een Border Collie koopt dan moet je hem zo veel mogelijk de ruimte geven en veel aandacht aan hem besteden wat betreft trainen en werken. Daar doe je de Border Collie een zeer groot plezier mee.

Border Collie kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je een Border Collie kopen? Lees waar je een Border Collie kunt kopen en waar je op moet letten.

Border Collie kosten

Een Border Collie kost meer dan alleen de kosten van zijn aanschaf. Hij moet ook af en toe langs de dierenarts en je moet ook voor zaken als voer zorgen.

Border Collie verzorgen

De verzorging van een Border Collie vergt enige aandacht. Zorg voor goed voer en zorg dat je Border Collie goed en veel kan bewegen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact