Border Collie kopen

Een Border Collie kopen? Een Border Collie is een hond van middelgroot formaat die behoort tot de rasgroep herdershonden. De Border Collie is een zeer populaire hond en wordt dan ook veel gezien in onze maatschappij. De hond wordt vaak gebruikt voor diverse sporten zoals schapendrijven. De hond is namelijk erg slim en je kunt hem een hoop leren.

Waarom een Border Collie?

Border Collies zijn erg slim en zijn voornamelijk erg goede schaapherders, waar ze initieel ook voor gefokt werden. Het zijn dus zeer energieke werkhonden waar je vooral ook gebruik van moet maken als je een Border Collie koopt. Wanneer je nauwelijks tijd besteed aan de hond qua beweging dan zul je er nog een hele kluif aan hebben. De hond wil namelijk graag bewegen en even een keer per dag een kleine 20 minuten lopen is niet afdoende. Je zult dan ook wel merken als de hond niet voldoende energie verbrand heeft.

Hoeveel kost een Border Collie?

Hoeveel het kopen van een Border Collie kost is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het relevant of het om een raszuivere Border Collie gaat met stamboom of juist niet. Een niet of minder raszuivere hond zal goedkoper zijn. Een raszuivere Border Collie met stamboom zal rond de 700 euro kosten, terwijl een niet-raszuivere Border Collie al voor een paar honderd euro of zelfs minder wordt verkocht.

Energieke loyale hond

Hou je van een energieke, vrij eigenzinnige, maar zeer loyale hond? Dan is de Border Collie ongetwijfeld wat voor jou. Bovendien vraagt de Border Collie nauwelijks verzorging. Dat maakt de hond een speelse kameraad die zo nu en dan even een borstelbeurt vergt. Beter kan niet toch?

Waar een Border Collie kopen?

Wanneer je een Border Collie wilt kopen dan kun je dat het beste doen bij een fokker die is aangesloten bij de BCCN of voluit Border Collie Club Nederland. Zij houden onder andere de volgende punten aan: 

  • Het in stand houden van het ras de Border Collie;
  • Het bevorderen van zowel de gezondheid als het welzijn van de Border Collie;
  • De belangrijkste kenmerken bewaren van de Border Collie;
  • De werkeigenschappen van de hond toetsen in de praktijk;
  • Controleren van fokkers op negatieve beinvloeding van het ras (fokken op bepaalde uiterlijke of karakteristieke kenmerken);

Border Collie puppy

Waar op te letten als je een Border Collie gaat kopen?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Border Collie? Als je denkt dat je helemaal zelf de hond uitkiest die je meeneemt dan heb je het mis. Waaraan herken je de Border Collie die bij je past? Een Border Collie is fan van de mens en is gek op aandacht, de pup die constant naar je toe komt zonder dat je de hond roept vindt jou het meest interessant. Hij wil je beter leren kennen en blijkbaar geef je een goed signaal af. Een signaal die de pup vertrouwd. Vraag ook aan de fokker welke hond hij het beste bij jou vindt passen. Hij kent de pups al langer, dus zal hier inzicht in moeten hebben. Hieronder volgen nog wat tips waar je rekening mee kunt houden.

  • Je kunt beter geen impulsieve beslissing nemen als je een Border Collie uit gaat zoeken. Je kunt dan ook het beste wat vaker bij de fokker langsgaan voordat je overgaat tot koop.
  • Weet je zeker dat je een hond wilt kopen? Je hebt er veel tijd voor nodig en de hond heeft veel aandacht nodig. Dat moet je de hond wel kunnen geven. Een Border Collie heeft meer aandacht nodig dan sommige andere honden die bijvoorbeeld niet zoveel beweging nodig hebben. Houdt vooral hier rekening mee.
  • Vraag een gezondheidsverklaring van de Border Collie die je gaat kopen en vraag ook naar de gezondheid van zijn of haar ouders. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact