Border Collie kosten

Wat zijn de kosten van een Border Collie, naast de aanschafkosten? Een Border Collie is een erg fijne en vooral loyale hond en je zult er geen spijt van krijgen dat je dit ras in huis hebt gehaald. Je moet er wel rekening mee houden dat de hond ook kosten met zich mee brengt. Je bent dus niet klaar met enkel de aanschaf van de hond. Je Border Collie moet ook een mand, een riem, speelgoed, voer en wellicht een opleiding hebben. Daarover meer in dit artikel.

Voer Border Collie kosten

Voer is essentieel voor de hond, dus ook voor een Border Collie, net als het essentieel is voor ons. Met de juiste voeding kun je de Border Collie niet alleen gezond houden, maar ook zo lang mogelijk laten leven. Een Border Collie is een zeer actieve hond, dus er dient voldoende én juiste voeding aanwezig te zijn. Wil je graag weten welk type voer het beste is voor jouw Border Collie? Dan kun je het beste even met je dierenarts of met een specialist bij de dierenspeciaalzaak gaan praten. Aan voer ben je maandelijks zo ongeveer tussen de €30,00 en de €70,00 kwijt. Afhankelijk van hoeveel beweging je Border Collie krijgt en hoe oud de hond is. Let er op dat je de Border Collie niet te veel te eten geeft en altijd voor voldoende beweging zorgt.

Speelgoed Border Collie kosten

De Border Collie is graag bezig en wil dan ook graag spelen. Het is dan ook verstandig om in elk geval wat speeltjes in huis te hebben waar de hond op kan knagen of waar je mee kunt apporteren. De hond is er gek op en het is een tamelijk eenvoudig spel. Bovendien kost het nauwelijks geld, dus dat is altijd mooi meegenomen. Een eenvoudige tennisbal, kauwbot of een eenvoudige stok is vaak al voldoende, maar je zou de hond écht een plezier doen door op een hondensport te gaan. Zoals schapen hoeden of het vangen van de frisbee. Dat vinden ze ongetwijfeld érg leuk om te doen. Dit soort speeltjes kosten een paar euro.

Hondenbelasting Border Collie

In iedere gemeente zijn de mensen met een hond verplicht om hondenbelasting te betalen. Hoe hoog de belasting is, is per gemeente anders en daarvoor zul je toch even moeten informeren bij je gemeente. Je betaalt de belasting pér hond en de opbrengst wordt niet per se gebruikt voor het opruimen van hondenpoep. Het geld wordt ook voor algemene zaken gebruikt. Sterker nog, de gemeente kan de burgers verplichten de hondenpoep zelf op te ruimen naast het heffen van de belasting.

Dierenarts Border Collie kosten

Mensen hebben een dokter, maar ook de Border Collie heeft een dokter, namelijk de dierenarts en ook hier gaan enkel kosten mee gepaard, net zoals bij de mens. Over het algemeen kost het jaarlijkse bezoek bij de dierenarts bij elkaar niet meer dan 100 euro. Toch kan er tussendoor nog wel eens wat bijkomen door ongeluk, ziekte of om een bepaalde infectie/ ontsteking. Ook castreren of steriliseren is een optie die je moet overwegen. Want als je niet wilt fokken met de honden dan kun je dat maar beter laten doen. Daarvoor komen dan ook nog wat kosten om de hoek kijken. De hoogte ervan kun je het beste even navragen bij je dierenarts, maar doorgaans kost het niet meer dan 100 euro. Tegen dit soort kostenposten zou je je ook kunnen verzekeren middels een huisdierenverzekering.

Huisdierenverzekering Border Collie

Wanneer je een hond neemt dan is het niet geheel onverstandig om een huisdierenverzekering of hondenverzekering af te sluiten. Hoeveel de verzekering dekt en wat het precies vergoed is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket dat je neemt. Ook de premie is daarvan afhankelijk. Doorgaans kost een huisdierenverzekering niet meer dan 20 tot 40 euro per maand afhankelijk van de leeftijd van je hond, de dekking en bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact