Border Collie verzorging

Een Border Collie moet worden verzorgd. Wie een hond wil zal er ook voor moeten zorgen, dat kan vaak voor strijd zorgen binnen de familie. Wie laat de hond uit? Wie zorgt voor zijn voer? Wie geeft hem water? Maak dan ook duidelijk afspraken over de verzorging van je Border Collie, de hond verdient alle liefde van de wereld. Het minste wat je kunt doen voor de loyaliteit van je Border Collie is hem goed verzorgen. In dit artikel geven we je wat tips over de verzorging van je hond.

Border Collie verzorgen

Een Border Collie heeft niet zo heel veel verzorging nodig. De vacht van een langharige Border Collie hoef je bijvoorbeeld maar één á twee keer per maand te borstelen. De Collie met een half lange vacht of de kortharige Collie vereist nog minder aandacht. Daar zou één keer per maand borstelen al voldoende zijn.

Laat je Border Collie veel bewegen

De Border Collie is een zeer energieke en slimme hond en vereist constant een uitdaging en veel beweging. Ze willen graag bezig zijn en bezig blijven, dat komt doordat ze van oorsprong werden gefokt voor onder andere schapen drijven en hondensport. Daarvoor hoef je niet uren te wandelen met de collie, want veel lopen met je hond zorgt voor veel conditie. Echter geeft dat de collie meer geestelijke drive en is dus juist moeilijker mentaal uit te putten. Ongeveer een uur of twee per dag lopen is meer dan genoeg, maar het is wel verstandig de hond zoveel mogelijk los te laten lopen.

Opvoeding en training Border Collie

Ook de opvoeding  en training is een zeer belangrijk onderdeel van de verzorging van een Border Collie. Bij een Border Collie is het handig om te weten dat de hond zich nogal snel verveeld. Je zult dus veel af moeten wisselen op het gebied van fysieke én mentale uitdaging. Een simpel spelletje als het verstoppen van een stuk speelgoed vind de hond helemaal geweldig. Een Border Collie is een erg loyale hond die erg goed reageert op je stem. Je hoeft dus nauwelijks je stem te verheffen wil je de hond even corrigeren. Je zou de hond eenvoudig kunnen trainen tijdens het wandelen door wat koekjes mee te nemen. Wanneer de hond iets goeds doet dan kun je dat belonen met een koekje. Zorg wel dat de Border Collie voor het koekje werkt, dat vinden ze mooi en dat is zelfs hetgeen ze het allerliefste doen. Je doet de hond dus dubbel een plezier, zowel met eten als met bewegen.

Een Border Collie is constant bezig

Heb je geen tijd voor de Border Collie of heb je geen behoefte aan een hond die constant bezig wil zijn? Dan is de Border Collie niet voor jou. Want werken en bezig zijn is een van de belangrijkste dingen als je voor een Border Collie wilt zorgen.

Vacht Border Collie verzorgen

De vacht van de Border Collie heeft niet erg veel verzorging nodig. De Border Collie heeft een soort vacht dat ook wel stokhaar wordt genoemd. Stokhaar met een ondervacht om precies te zijn. Wat houdt dat in? Stokhaar is erg stug en kan daardoor erg goed vuil afvoeren waardoor de vacht nauwelijks aandacht vraagt. Als je Border Collie zich flink uit heeft geleefd tijdens het lopen en lekker door de modder heeft gehangen dan kun je hem het beste even op laten drogen en vervolgens even goed borstelen. Borstelen kun je in het algemeen het beste om de twee week even doen. Zorg dat alle lange delen vrij zijn van knopen en klitten. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact