Bouvier

De Bouvier ook wel de Bouvier des Flandres genoemd is een hond uit Vlaanderen, die met name als herdershond werd ingezet. De Bouvier is een hele vriendelijke hond met een heel zacht karakter. De Bouvier kent een hele lange geschiedenis, de naam kwam pas naar voren in het jaar 1965.

Herkomst van het ras

De Bouvier des Flandres gaat ook wel door het leven als de Vlaamse Koehond en werd met name gefokt als veedrijver. Later werd de Bouvier ook ingezet als waakhond op boerderijen en als politiehond. De hond is gefokt uit verschillende rassen, de basis ligt zo lijkt het bij de Picardische herdershond, de ruwharige Belgische herdershond en de Martin Belge.

Karakter Bouvier

Een Bouvier heeft een zeer vriendelijk en gehoorzaam karakter, daarnaast is de hond ook erg waakzaam en beschermend naar de familie toe. Een Bouvier is niet snel gemeen, maar de hond zal het gauw genoeg laten merken wat hij wel en wat hij niet toelaat binnen zijn vertrouwde omgeving.

Bouvier consequent opvoeden

Bouvier des FlandresDe Bouvier zal consequent opgevoed moeten worden en zal moeten leren dat de hond niet zelf de baas is. Het zal zo’n drie jaar duren alvorens de Bouvier mentaal volwassen is. Totdat de hond volwassen is zal je hem goed moeten begeleiden en wenselijk gedraag aan moeten leren. Zodra de hond drie jaar oud is zal hij volwaardig gebruik kunnen maken van zijn beschikbare intelligentie. Een Bouvier is een geboren bewaker zo zal hij een pasgeboren baby met zijn leven bewaken.

Algemene eigenschappen Bouvier

Een Bouvier is duidelijk te herkennen aan de krullende vacht die donke grijs tot zwart is. Een reu is wenselijk tussen de 35 en 40 kilogram en een teef is wenselijk tussen de 27 en 35 kilogram. Een Bouvier is nooit wit of licht van kleur, maar een kleine witte ster op de borst van de hond wordt wel eens opgemerkt. Deze witte tinten in de vacht worden ook erkent door de Nederlandse Club voor Bouviers. Het haar van de hond is wenselijk op acht centimeter lengte en moet kort zijn op de kop en bij de oren. Een Bouvier is een atletisch gebouwde hond dat zeer stevig op zeer gespierde poten staat.

Bouvier kopen

Een Bouvier kan je het beste kopen bij een fokker, zodat je een gezonde hond aanschaft. Fokkers kan je vinden door contact op te nemen met de Nederlandse Club voor Bouviers of via internet.

Bouvier verzorgen

Een Bouvier moet je net zoals ieder ander huisdier verzorgen. Dit betekent dat je hem voert, uitlaat en soms naar de dierenarts gaat.

Bouvier kosten

Het hebben van een Bouvier brengt kosten met zich mee. Sommige aspecten van de verzorging kosten bijvoorbeeld geld, zoals dierenarts bezoekjes, maar ook hondenbelasting en een eventuele verzekering.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact