Bouvier kopen

Zit je er aan te denken om een Bouvier te kopen? Als je een Bouvier koopt haal je een zeer betrouwbare en waakse hond in huis. Het is een lieve hond en is gehecht aan zijn baasjes. Als je een Bouvier wilt kopen kun je het beste een fokker opsporen die is aangesloten bij de Nederlandse Club voor Bouviers. Dat een fokker is aangesloten zegt echter helaas niet alles. Als je twijfelt over een fokker kan je navraag doen bij de vereniging.

Bouvier stamboom

Het is aan te raden een Bouvier te kopen met een stamboom. Zo kun je de geschiedenis van de hond terugzien en weet je ook of de hond in bijzijn van bekwame fokkers is geboren. Een Bouvier met stamboom is beter gecontroleerd op fysieke afwijkingen, zo kunnen er dus meer garanties worden gegeven dat de pup gezond is en zich naar verwachting zal gedragen.

Inenting Bouvier pups

Een Bouvier pup zal na acht weken moeten worden ingeënt. Ze krijgen dan een injectie tegen Parvo en hondenziekte. Na twaalf weken zal er nog een injectie worden gegeven, een volledige inenting tegen Parvo, ziekte van Weill, Hepatits en hondenziekte. Ook Kennelhoest valt onder de paraplu van de injectie. Een Bouvier kopen met stamboom is dus aan te raden.

Hoe vind ik een Bouvier die bij mij past?

Ze zeggen wel eens dat de hond de baas kiest en niet andersom. Er is enige waarheid te vinden in die uitspraak. Honden en dus ook Bouviers zijn instinctieve wezens en het instinct van een hond laat ze nagenoeg nooit in de steek. Wanneer de Bouvier jou vertrouwt en interessant vindt zul je dat bij de fokker merken aan de steeds terugkerende pup. De pup die constant naar jou toe komt zonder aanleiding of bij het roepen erg enthousiast op je af komt is waarschijnlijk de beste keuze. Je kunt het beste één of twee keer afspreken met de fokker om er zeker van te zijn.

Karakter Bouvier

Naast het enthousiaste reageren kun je jouw Bouvier herkennen aan de rust die hij uitstraalt op het moment dat je zit en bij hem of haar in de buurt bent. In sommige gevallen zal de Bouvier zelfs op schoot willen, mocht de hond je zo lief vinden dan kun je haast niet anders dan je nieuwe pup mee naar huis nemen.

Waar op te letten bij de koop van een Bouvier?

Als je een Bouvier gaat kopen zijn er altijd een aantal punten waar je op moet letten, waaronder:

  • Let op de algemene gezondheid van alle aanwezige pups bij de fokker. Vertrouw je het niet? Laat dat merken en waarschuw in desnoods de Nederlandse Club voor Bouviers als je het echt niet vertrouwt.
  • Vraag naar het karakter van de ouders van de pups, hoe gedragen die zich en wat zijn karakteristieke trekjes die je zou kunnen verwachten bij de pups?
  • Een goede fokker zal ook vragen naar jouw situatie thuis en waarom je een Bouvier wil kopen. Een goede fokker zal nooit zomaar een pup verkopen aan iemand die hij of zij niet vertrouwt. Het kopen van een hond moet dus goed voelen van alle kanten.
  • Vraag een gezondheidsverklaring van je Bouvier en controleer de gezondheid van zijn of haar ouders. Zo krijg je zekerheid over of je een gezond dier aanschaft.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact