Bouvier kosten

Een Bouvier is een lieve, maar waakse hond en net als ieder huisdier brengt ook de Bouvier enige kosten met zich mee. Denk aan het aanschaffen van voer, speelgoed, kosten voor de dierenarts en een eventuele verzekering. In dit artikel geven we wat meer inzicht in een aantal van deze zaken.

Voer kosten Bouvier

Er zijn verschillende soorten voer verkrijgbaar voor de Bouvier. Zo is er blikvoer, droogvoer, diners en diepvries voer. Als je een Bouvier blikvoer te eten geeft dan wordt dit vaak gecombineerd met diner. Weet je niet zeker welk voer het beste is voor je Bouvier? Raadpleeg dan je dierenarts of vraag een specialist bij de dierenwinkel. Het is belangrijk dat de Bouvier voldoende water krijgt. Wanneer een Bouvier meer dan 48 uur geen water heeft gedronken kan dat blijvende schade als resultaat hebben. Zorg er dus voor dat er ten alle tijden voldoende vers drinkwater voor de hond klaar staat.

Dierenartskosten Bouvier

Helaas is de Bouvier niet zo goed bestand tegen kwaaltjes. Bereid je dus wel voor op de kosten van de dierenarts. Het kan dus verstandig zijn om een huisdieringenverzekering af te sluiten. Een Bouvier kan nogal van een hoop zaken last krijgen hieronder volgt een korte lijst van de aandoeningen waar de Bouvier slachtoffer van kan worden:

  •  Babesiose
  •  Oogproblemen
  •  Echoscopie bij de bouvier
  •  Parasieten
  •  Heupdysplasie 
  •  OCD
  •  Kunstheup
  •  Epilepsie

Voor elk van deze aandoeningen heeft de dierenarts ongetwijfeld een verklaring. Ook zal de dierenarts je meer informatie kunnen geven over de eventuele gevolgen, de eventuele behandeling en de kosten die daar dan bij komen kijken. Neem je een Bouvier dan moet je waken voor kosten van de dierenarts.

Verzekering Bouvier?

Een verzekering afsluiten voor je Bouvier is geen onverstandige keuze. Niet dat iedere Bouvier ziek wordt of ziek zal zijn, maar het is fijn om te weten dat je financieel gezien voor de Bouvier kan zorgen. Een verzekering voor de Bouvier kost zo’n €20-€40 per maand afhankelijk van de dekking van de verzekering en van de verzekeringsmaatschappij.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact