Bouvier verzorging

Het is zover, je bent van plan een Bouvier te kopen. Hoe zit het dan met de verzorging van je Bouvier? Naast de huisvesting, het voer en het opvoeden van de Bouvier dient de Bouvier ook enige verzorging te genieten. In dit artikel leggen we het een en ander uit over het verzorgen van de vacht, de kop, de ogen en het wassen van de hond.

Vacht Bouvier verzorgen

Des te gezonder de vacht, des te gezonder de hond. De vacht gedraagd zich als een spiegel voor de gezondheid van de Bouvier. Daar kun je goed aan zien of het goed gaat met je hond. Het verzorgen van de vacht vraagt enige tijd en energie. Bij een pup is het verstandig om de vacht één keer per twee dagen door te kammen. Het is op zich niet nodig voor het verzorgen van de vacht, maar het is wel belangrijk voor het opvoeden van de Bouvier. Je pup kan op deze manier wennen aan de kam en aan jou. Maak er niet te veel een spelletje van. Zodra de hond wat ouder wordt zullen de haren ook wat langer worden. Het is verstandig de haren niet langer te laten worden dan acht centimeter, bovendien moet de vacht met enige regelmaat worden geborsteld.

Klitten in de vacht van de Bouvier

De meeste klitten blijken op de kop van de Bouvier voor te komen. Het is verstandig om de haren op de kop van de Bouvier zo kort mogelijk te houden. Het is wenselijk dat er wat haar voor de ogen van de Bouvier hangen, dat is normaal. Een hond ziet in het algemeen al minder dan een mens, je hoeft niet bang te zijn dat de hond niets ziet.

Klitten verwijderen Bouvier

Om de klitten te verwijderen kun je het beste met een vochtige doek de haren vochtig maken. Vervolgens kun je de haren uitkammen en vervolgens laten drogen. Klitten ontstaan vooral wanneer de Bouvier heeft gegeten, maar met brokken heeft de hond er minder last van dan met bijvoorbeeld diner.

Wassen Bouvier

Er zijn een hele hoop hondenshampoos beschikbaar, maar bij de Bouvier is het niet verstandig om überhaupt hondenshampoo te gebruiken. Het wassen van de Bouvier is niet verstandig omdat de structuur van de vacht daardoor kan worden beschadigd. Als je toch onverhoopt shampoo moet gebruiken omdat de Bouvier heeft gerold in een dode vis of in paardenpoep, gebruik dan zo min mogelijk milde hondenshampoo. Na het wassen is het verstandig de Bouvier helemaal te laten drogen en vervolgens weer uit te kammen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact