Boxer

Een Boxer is een grof gebouwde, maar atletische hond. Enorm slim is de hond niet, eerder wat traag van begrip. Toch moet je de hond niet onderschatten en kun je boven alles erg lachen met de hond. Dankzij de energieke geest kun je eindeloos met je Boxer spelen. Ophouden? Dat woord staat waarschijnlijk alleen in jouw woordenboek.Boxer

Geschiedenis Boxer

De Boxer behoort tot de zogenaamde dogachtigen, maar is verwant aan de rassen die vanuit de Molossian Hound zijn voortgekomen. Een Molossian Hound is een oud-Griekse waakhond, vechthond en herdershond. De hond ging van Griekenland naar Rome en verder door Europa. De Duitsers noemde de hond een Bullenbeisser en werd daar vooral ingezet voor de jacht op beren en everzwijnen. Ook gedurende stierengevechten kwam het ras veel te pas. Van Bullenbeisser groeide de hond uit naar twee types van het ras, de Danzigers en Brabantse bullebijter. Een Brabantse bullebijter was de kleinste hond van de twee soorten en de Boxer is afkomstig uit deze tak van het ras.

Karakter Boxer

Een Boxer is erg levendig, sterk en erg loyaal naar de baas. Een Boxer heeft veel energie en heeft dus de nodige beweging nodig. Een Boxer heeft een nonchalante uitstraling, kunnen redelijk wat leren en zijn vrienden voor het leven.

Geduldig en nieuwsgierig 

Een Boxer is geduldig en weet wat hij kan. Ze zijn nieuwsgierig, maar ze zijn wat afwachtend als het om vreemden gaat. Als de hond in een benauwde situatie terecht komt dan zijn vertonen ze moedig gedrag. Ze letten goed op en horen erg goed waardoor je de Boxer goed als waakhond in kunt zetten. Een Boxer is een absolute kindervriend en doen er alles aan om zoveel mogelijk menselijk gezelschap te hebben, ze vinden het absoluut niet prettig als ze langdurig alleen moeten zijn. Als je de Boxer dus weinig aandacht geeft dan kun je een aantal streken verwachten. Mis je een pantoffel of ligt de voering van een kussen door het huis? Dan weet je genoeg.

Fokken Boxer

De beste Boxers worden gefokt door fokkers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Boxerclub. Zij zien er op toe dat fokkers geen gekke dingen doen met de hond en de rasstandaard naleven. Bovendien zal een goede fokker de Boxer ontwormen en laten controleren door een dierenarts om er zeker van te zijn dat de pup gezond is en ook echt verkocht kan worden.

Boxer kopen

Boxers kan je het beste kopen bij een fokker die is aangesloten bij de eerder genoemde Nederlandse Boxerclub. Zo weet je dat aan bepaalde standaarden worden nageleefd en dat je een goede Boxer koopt. 

Boxer verzorging

Een Boxer moet je verzorgen. Dit houdt in dat je hem eten geeft, dat je hem uitlaat, maar dat je ook naar de dierenarts gaat als er problemen zijn en dat je je Boxer ontwormt.

Boxer kosten

Als je een Boxer hebt gekocht zal je kosten blijven maken. Je moet bijvoorbeeld voer kopen, ontwormingsmiddel kopen en speeltjes voor je Boxer.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact