Boxer kopen

Wie een Boxer wil moet niet alleen sterk in z’n schoenen staan, maar moet ook minstens net zoveel energie hebben als zijn hond hond. Je raad het al een Boxer is een energieke hond die veel beweging nodig heeft.

Waarom een Boxer kopen?

Boxers zijn alerte honden en houden het erf en de bijbehorende familie goed in de gaten. Ongenode gasten worden luidkeels aangekondigd en vreemden worden niet direct vertrouwd. Dat heeft zowel wat tijd als goedkeuring van de baas nodig. Dat maakt de hond een zeer goede waakhond en is een van de kenmerken die je zeer goed zult waarderen van de Boxer.

Boxer en kinderen 

Een Boxer is een ware kindervriend en als je kinderen hebt is een Boxer in huis halen dus geen probleem. Een Boxer houdt van spelen en van aandacht, dat in combinatie met het feit dat hij van kinderen houdt moet toch een pluspunt zijn als je op zoek bent naar een waakse familiehond?

Waar een Boxer kopen?

Wanneer je een Boxer wilt kopen dan is het aan te raden om deze te kopen bij een fokker die is aangesloten bij de Nederlandse Boxerclub. De Nederlandse Boxerclub ziet erop toe dat alle regels omtrent het behouden van de rasstandaard wordt nageleefd door de fokker en dat zorgt ervoor dat er geen gekke dingen met zowel de fysieke als mentale gezondheid van de Boxer aan wordt getast. Daarnaast zorgt een goede kennel voor het ontwormen en controleren van andere ziektes bij de hond. Tevens zal een goede fokker niet alleen jouw vragen beantwoorden, maar zelf ook vragen stellen. Zo zal hij mogelijk willen weten waarom je juist een Boxer wil en niet een andere hond (of een ander huisdier), waar de hond zal slapen en of je zeker weet dat je een hond wil. Dit zijn belangrijke vragen die je niet alleen voor jezelf moet stellen, maar ook voor het welzijn van de hond.

Waar op letten als je een Boxer gaat kopen?

Als je een Boxer wil gaan kopen moet je allereerst goed nadenken of je echt een hond wilt. Het houden van een hond kost tijd en geld, want je moet de hond uitlaten en je moet voor hem zorgen. Ga je toch een Boxer kopen, vraag dan een gezondheidsverklaring bij de fokker. Zo krijg je meer zekerheid over de gezondheid van de Boxer. Vraag ook naar de gezondheid van de ouders.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact