Boxer kosten

Ook de Boxer brengt enige kosten met zich mee, de hond moet immers kunnen eten, slapen en bewegen. Daar komen bepaalde kosten bij kijken, maar ook een huisdierenverzekering is geen overbodige luxe. Daarmee ben je verzekerd tegen onverwachte kosten voor medicijnen, behandelingen of eventuele operaties. In dit artikel leggen we wat meer uit over de kosten die je kunt verwachten als je een Boxer hebt of wilt aanschaffen.

Voerkosten Boxer

Een Boxer heeft de juiste voeding nodig en het is niet gezegd dat de duurste voeding ook direct de beste is. Daarentegen is het niet uit te sluiten dat het duurste voer wél juist is voor je Boxer. Ga af op het advies van je dierenarts en/ of van de verkoper bij een dierenspeciaalzaak om af te wegen welk voer het beste is voor je hond. Afhankelijk van de leeftijd van de hond en hoeveel beweging de Boxer krijgt zal de hond een bepaald soort voer moeten krijgen om gezond te blijven.

Maandelijkse kosten voer 

Voer kost, afhankelijk van het type voer, het merk en de behoefte van je hond, ongeveer 30-70 euro per maand.

Speelgoedkosten Boxer

Een Boxer is erg speels, maar niet per se kieskeurig. Als je geen speelgoed in de buurt hebt voor de hond volstaat een dikke tak of een kapotte voetbal ook prima. Het liefst rent hij achter iets aan dus een frisbee, tennisbal of een bot zou het mooiste zijn voor de Boxer. Dergelijk speelgoed kost niet zo heel erg veel geld. Hooguit een 10-15 euro per maand en dan hebben we het extreem genomen met een tennisbal of twee per dag. Dus dat zal vast meevallen!

Dierenartskosten Boxer

Net als een mens zal ook de hond zo nu en dan even naar de dokter moeten, in dit geval de dierenarts. De vaste kosten voor een dierenarts komen niet boven de 100 euro per jaar uit, maar het kan soms voorkomen dat je Boxer een poot breekt of ziek wordt. Ook dan zul je naar de dierenarts moeten, vaak krijg je dan medicijnen voorgeschreven en moet de hond eventueel worden behandeld of geopereerd. Deze kosten zou je eenvoudig kunnen dekken door een huisdierenverzekering voor je Boxer af te sluiten.

Verzekering Boxer

Een verzekering is zo afgesloten en is bovendien niet heel erg duur. Met een huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen een hoop financiele posten waaronder schade veroorzaakt door je Boxer, maar ook kosten aan de dierenarts. Denk aan onverwachte ziekte, behandelingen, operaties, medicijnen en eventuele sterilisatie of castratie. Ook de crematie van je Boxer kan worden vergoed. Afhankelijk van de dekking die je kiest en bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit zal de premie zo tussen de 20-40 euro per maand uitkomen voor je Boxer.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact