Boxer verzorging

Een Boxer heeft net als ieder ander levend wezen de nodige verzorging nodig. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua liefde. Een Boxer is namelijk een echte kindervriend en is erg gehecht aan zijn familie. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het verzorgen van je Boxer.

Vacht Boxer verzorging

Een gezonde Boxer heeft een mooie gladde, glanzende vacht. Erg veel aandacht vraagt de vacht van de Boxer niet, maar dat is voornamelijk afhankelijk van het dieet van de hond. Hoe gezonder en fitter de Boxer is, des te mooier de vacht is. Zo één keer per week of twee week even met een zachte handborstel door de vacht gaan met de haarligging mee van kop naar staart is al voldoende om de vacht te verzorgen.

Ogen Boxer verzorgen

Verzorg de ogen van je Boxer. Bij een Boxer is het niet vreemd dat er wat slijm in de ooghoeken zit, dit kun je eenvoudig verwijderen met een doekje. Het is verstandig om dit iedere ochtend even te doen of in elk geval iedere dag. Als het slijm geel-groen is van kleur dan heeft je Boxer een infectie en dan is het zaak dat je naar de dierenarts gaat voor een zalfje of druppels.

Oren Boxer verzorgen

Het is belangrijk om ook de oren van je Boxer te verzorgen. Controleer ook regelmatig de oren van de Boxer. Er is vaak een wasachtige laag in de oor aanwezig. Als je dit niet vaak genoeg of snel genoeg verwijderd dan kan je Boxer een infectie oplopen. Wanneer je de oren schoon maakt dan is het verstandig om dit zo voorzichtig mogelijk te doen, oren van een Boxer (van iedere hond) zijn erg gevoelig. Als je de oren schoon gaat maken kun je het beste een vochtig doekje gebruiken, maar ga vooral niet te diep in het oor. Mocht de binnenkant van het oor rood van kleur zijn of geirriteerd zijn dan kan dat duiden op een infectie. Ga dan naar de dierenarts voor een zalfje of druppels.

Nagels Boxer verzorgen

De nagels van je Boxer moeten kort zijn en ook kort blijven. Wanneer de hond vooral op stenen of harde ondergrond loopt dan zul je waarschijnlijk de nagels niet vaak hoeven te knippen. De Boxer heeft over het algemeen korte nagels en hoeven dus sowieso niet vaak geknipt te worden. Het is wel verstandig het in de gaten te houden, want de ene Boxer is de ander niet. Soms zal je de nagels zelf moeten verzorgen door deze af en toe te knippen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact