Brits Korthaar

Een Brits Korthaar is een, zoals de naam het al een klein beetje doet verraden, kortharige kat. Het kattenras is een zeer stevige kat die zo aan het einde van de 19e eeuw werd gefokt in Engeland. Ze werden gefokt voor een specifieke kleur en een specifieke tekening in de vacht. De kat werd op een gegeven moment gekruist met Perzen waardoor de Brits Korthaar meer volume kreeg en een grotere kop.

Uiterlijk BritseKorthaar

Een Brits Korthaar heeft in verhouding aardig kleine oren en heeft aardig grote, ronde ogen. De katers hebben voornamelijk bolle wangen. Een Brits Korthaar is vrij groot en is een zeer gespierde kat. De staart van de kat is dik en de top van de staart is licht afgerond. Vroeger werd de Brits Korthaar nog wel eens gezien in het blauw, maar vandaag de dag is de Brit Korthaar vooral te zien in lilac, chocolade, kaneel en crème. De vacht van de kat is dicht van aard en is kort. De vacht ligt niet plat op het lijfje, maar is lekker vol. De Brits Korthaar heeft ook een zeer stevige en dichte ondervacht waardoor de kat goed is beschermd tegen tocht en het zorgt voor een goede isolatie.

Karakter Brits Korthaar

Hoe is het karakter van een Brits Korthaar? Een Brits Korthaar vraagt niet veel van je en is niet per se aanhankelijk te noemen. Ze zijn erg rustig, maar kunnen wat gekke trekken hebben. Dat bedoelen we in de meest positieve zin, want je kunt erg lachen om de streken van de katten. De Brits Korthaar is al gauw tevreden en dat houdt in dat je de kat prima als huiskat kunt houden. De leefomgeving hoeft niet heel uitbundig of heel uitgebreid te zijn, je kunt de Brits Korthaar dus ook prima in een appartement of een flat houden. De Britse Korthaar heeft niet heel veel aandacht nodig, maar zal dit door zachtjes te mauwen wel laten merken wanneer een klein beetje aandacht gewenst is. Echt op schoot zitten wil de kat niet, maar hij is wel graag in de buurt van zijn mensen. Je kunt je kat dus regelmatig terugvinden op de bank, een stoel of ernaast. Wil je geen drukte en wil je een kat die zelfstandig is? Dan is een Brits Korthaar een leuke keuze, bovendien kan de kat prima alleen zijn en dat prefereert de kat zelfs. Als je een ander huisdier neemt, zorg er dan voor dat de karakters een beetje bij elkaar passen. Zet dus geen drukke Jack Russel naast deze rustige kat.

Het liefste kattenras 

Over het algemeen zijn de meeste katten wel lief, maar een Brits Korthaar is nog liever. Kenners bestempelen het ras zelfs als de liefste kat. Brits kortharen zijn rustig, maar hebben een goede dosis humor in zich. Ze willen zo nu en dan wel even spelen en even worden gekriebeld, maar zijn over het algemeen erg zelfstandig. Ondanks hun vriendelijke karakter zijn ze natuurlijk niet achterlijk en laten ze niet alles toe. Ook het geduld van deze kat raakt wel eens op, dus mocht je de noodzaak vinden je Britse Korthaar te treiteren dan zul je dat snel af worden geleerd door de kat zelf.

Socialiseren Brits Korthaar

Het is van groot belang dat de Brits Korthaar wordt gesocialiseerd. Nu is dat bij iedere kat van belang, maar doordat de Brits Korthaar net even wat zelfstandiger is aangelegd kan het wat onwennig worden naar mensen toe als het geen mensen is gewend. Laat je kat dus aan je kinderen, huisdieren, aan jou en vice versa wennen. Met socialiseren wordt ook bedoeld dat je de kat leert samen te leven met de familie, dat je de kat leert wennen aan alle geluiden in en om het huis. Dat het zo nu en dan even mee moet in de auto of op de fiets. Dat de kat wordt opgetild en dat in het algemeen duidelijk wordt wat jij wilt en verwacht van de kat en andersom. Dat zul je de kat aan moeten leren vanaf jongs af aan. Wanneer je een Brits Korthaar bij een cattery koopt dan zouden de kittens al zijn gesocialiseerd, maar het kan geen kwaad je kat nog even te laten wennen aan jou en aan zijn nieuwe omgeving.

Brits Korthaar kopen

Een Britse Korthaar koop je het liefst bij een cattery als je een raszuivere kat wil hebben die zijn inentingen al heeft gehad en is gesocialiseerd. 

Brits Korthaar kosten

Als je een Brits Korthaar koopt komen er meer kosten bij kijken dan slechts de kosten van de aanschaf van de kat. Je moet ook rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld voer en een kattenbak. Ook moet de kat af en toe worden ingeënt.

Britse Korthaar verzorging

Een Britse Korthaar moet je verzorgen. Zo is het belangrijk dat je goed voer voor hem koopt en dat je zorgt dat je Britse Korthaar is gevacineerd tegen bekende kattenziektes.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact