Brits Korthaar kopen

Het kopen van een Brits Korthaar gaat gepaard met een aantal aandachtspunten. De prijs van een Brits Korthaar is natuurlijk mede bepalend voor het aankopen van de kat. Echter zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je een aantal tips omtrent het kopen van een Brits Korthaar.

Poes of kater?

Wil je graag een poes of een kater? De Brits Korthaar is over het algemeen al terughoudend, maar een poes is nog iets rustiger dan de kater. De poes heeft ook wat vaker een wat mindere bui. Een kater houdt wat meer van knuffelen en is over het algemeen ook wat liever. Je hoeft niet te verwachten dat iedere Brits Korthaar hetzelfde is, want zoals ieder mens heeft ook iedere kat zijn (of haar!) eigen karakter.

Sproeiende kater 

Een kater zal door middel van sproeien hun territorium afbakenen, als dat niet zo’n probleem voor je is dan kun je je kater na de puberteit castreren en kun je de rest van de tijd genieten van je kater. Na de puberteit is de kater volgroeid en kun je genieten van een vol gespierd lijf.

Een of twee Brits Kortharen?

Er wordt vaak gezegd dat een kat graag alleen is of in elk geval graag zelfstandig. Dat is bij een Brits Korthaar vaak wel zo, maar natuurlijk zal de kat graag een metgezel hebben. Zeker als je veel van huis bent dan is het aan te raden om nog een kat te nemen, of je dan per se nog een Brits Korthaar neemt is niet nodig. Je zou ook een andere kat kunnen nemen, zolang ze qua karakter maar goed bij elkaar passen. Wanneer een kat te lang alleen is en zich eenzaam gaat voelen of zich gaat vervelen dan kunnen ze erg vervelend worden en dingen kapot gaan maken.

Cattery Brits Korthaar

Een goede cattery is een cattery die jou ook vragen stelt over de Brits Korthaar. Want hij of zij wil graag weten hoe je voor de kat wilt zorgen en of je voldoende ruimte hebt voor de kat. Je zult dus moeten letten op je leefomgeving en je zult deze met enige regelmaat schoon moeten maken. Heb je nog andere katten of heb je andere huisdieren? Heeft de cattery ook andere huisdieren of zijn er meer katten? Is de kat gesocialiseerd en hoe is de leefomgeving van de katten bij de cattery? Een bekwame aankoop gaat dus gepaard met vragen van beide kanten.

Prijs Brits Korthaar 

Een Brits Korthaar kost gemiddeld 550-600 euro. Dan heb je een kitten met een chip en is de kat gecontroleerd door de dierenarts op ziekte, vlooien en wormen. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de cattery, dit is slechts een indicatie.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact