Brits Korthaar kosten

Naast de kosten die je moet maken voor de aanschaf van de Britse Korthaar zijn er ook andere kosten waar je mee te maken krijgt. De kat zie je niet ieder uur van de dag en je zult niet altijd tijd hebben om even met je kat te spelen, je zult wel het nodige speelgoed op moeten halen. Ook voeding en onderkomen behoren tot de te maken kosten. Als je voor een kat wilt zorgen dan zul je enige kosten moeten maken. Denk aan eten, het eerder genoemde speelgoed, onderkomen en ook de kosten voor de dierenarts. In dit artikel geven we je meer informatie over voeding, speelgoed, onderkomen, dierenarts en hoe je je kunt verzekeren tegen kosten van de dierenarts en gemaakte schade.

Voedingskosten Brits Korthaar

Vandaag de dag zijn er een hoop soorten voeding voor katten te krijgen bij de diverse speciaalzaken. Deze voeding is geproduceerd door fabrikanten die de voeding met alle goede bedoelingen samenstellen. Als je de kat dit soort voeding geeft hoef je de kat geen andere supplementen te geven, dat kan er namelijk voor zorgen dat je de kat alleen maar benadeeld op het gebied van nutrici. Qua drinken hebben ze aan een klein beetje water genoeg. Als je graag zelf voer samen wilt stellen voor je Brits Korthaar dan kun je kiezen voor het serveren van gevogelte of van rundvlees. Het is afhankelijk van de voedingseisen van de kat, zit de kat veel binnen dan zal de kat wat minder eten nodig hebben. Echter heeft het dan wel wat meer proteine nodig gezien ze buiten niet kunnen jagen op muizen en vogels. De kosten voor voer zullen ongeveer tussen de 20 en 35 euro per maand liggen.

Speelgoed Brits Korthaar kopen

Een Brits Korthaar is zeer inventief en intelligent. Speelgoed kan heel simpel zijn en hoeft niet per se aan te worden geschaft. Vaak heb je het al in huis. Denk aan proppen papier of aluminiumfolie, maar ook aan kleine knuffeltjes of een speelgoedmuis. Ook een krabpaal wordt als speelgoed gezien voor de kat, mocht je daar geen ruimte voor hebben dan kun je her en der wat planken aan een muur maken op diverse hoogtes. Hoewel er niet al te veel gebruik van gemaakt zal worden. Een Brits Korthaar is energiek wanneer de kat dat wil, maar is liever lui dan moe. Aan speelgoed hoef je voor de Brits Korthaar dus niet veel kosten te maken. Hooguit 50-100 euro per jaar.

Kosten onderkomen Brits Korthaar

Het is een belangrijk onderdeel voor de kat: waar gaat de kat slapen en waar gaat de kat ín slapen? Dat zijn twee vragen die je jezelf even moet stellen. Een slaapplek realiseren is niet zo moeilijk en voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Voor een goede 50 euro heb je al een slaapplek voor het beestje. Echter zou een simpele deken of een mandje al volstaan. Zorg er wel voor dat je de kat een rustige plek geeft, als de Brits Korthaar de drukte op wil zoeken dan doet hij dat wel. De kat wil net als wij de optie hebben zowel de rust als de drukte op te zoeken. Het is in elk geval zaak dat ze zich terug kunnen trekken. De Brits Korthaar ligt graag in een mand, een doos of op een deken en als ze in het zonnetje kunnen liggen dan zullen ze dat zeker doen. Simpelweg een kleed op de vensterbank zou dus al een ideale plek kunnen zijn voor je kat.

Dierenartskosten Brits Korthaar

Net als wij moet ook de kat wel eens naar de dokter en in het geval van de Brits Korthaar zal dat naar een dierenarts zijn. De dierenarts zorgt ervoor dat je kat de nodige inentingen krijgt en wordt de kat gecontroleerd op wormen en vlooien en zal de daarbij behorende behandeling eventueel uit worden gevoerd. In het eerste jaar zul je wat meer kwijt zijn aan de dierenarts. Dan zul je rekening moeten houden met ongeveer 300 euro, maar is allemaal afhankelijk van jezelf en hoeveel zorg de dierenarts moet verlenen. Over het algemeen zul je ongeveer 100 euro op jaarbasis kwijt zijn aan de verzorging van je kat. Gelukkig kun je je voor onverwachte kosten door ongeval verzekeren zodat je financieel gezien in elk geval gered bent.

Verzekering Brits Korthaar

Voor de kosten van de dierenarts zou je je kunnen verzekeren, maar ook voor schade die de kat aanricht zou je je in kunnen dekken. Dat kun je doen met een huisdierenverzekering en afhankelijk van de dekking kun je sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade bij en van je kat verzekeren. De hoogte van de maandelijkse kosten voor de verzekering is afhankelijk van de leeftijd van je kat, van de verzekeraar en de gekozen dekking. Doorgaans kost een huisdierenverzekering voor je Brits Korthaar 15-25 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact