Brits Korthaar verzorging

Een Brits Korthaar heeft niet heel veel verzorging nodig qua vacht. Zo één keer in de week of in de twee weken kammen met een borstel is al voldoende. De nagels van de kat moeten wel goed worden bijgehouden, zeker als ze veel op zachte ondergrond lopen. Loopt je kat veel op hout en steen dan slijten ze vaak vanzelf wel. Mocht je de nagels toch willen knippen dan moet je dit de kat van jongs af aan aanleren. Ook aan het kammen en het eventueel verwijderen van teken dien je je kat van jongs af aan te laten wennen. Zo kun je de kat het beste helpen en zal de kat zich zo min mogelijk verzetten. Nu is een Brits Korthaar in het algemeen niet zo lastig, maar het is altijd verstandig voorbereidend en preventief te werk te gaan.

Spelen met je Brits Korthaar

Spelen en aandacht zijn hele belangrijke onderdelen van de verzorging van je Brits Korthaar. Hoewel de kat vrij zelfstandig is, heeft het natuurlijk wel wat liefde nodig. Het is niet per se een schootkat, maar zal zelf wel aangeven als het wél op schoot wil.

Speelgoed Brits Korthaar 

Qua speelgoed is een krabpaal natuurlijk van essentieel belang. Heb je zelf geen belang bij een krabpaal in huis dan is het aan te raden een alternatief te maken of te kopen. Als je bank je lief is ten minste. Want de kat zal zelf natuurlijk wel naar een alternatief zoeken om even lekker in te klauwen. Omdat een Brits Korthaar vrij groot is zul je een stevige en vrij grote krabpaal aan moeten schaffen, je zult de kat er een groot plezier mee doen. Het is goed voor het moraal en je zult je in elk geval bescheuren om bepaalde capriolen die de kat uit zal halen. Ook eenvoudige speeltjes als een balletje aan een stuk touw, een prop papier of een pluchen muis zijn gewillige doelwitten voor de Brits Korthaar.

Brits Korthaar kattenbak

Omdat een Brits Korthaar voornamelijk als huiskat wordt gehouden en dus nauwelijks buiten is, is het zaak dat je een kattenbak hebt in huis die je met enige regelmaat verschoond. Het is in elk geval geen overbodige luxe om er een in huis te hebben. Een Brits Korthaar graaft graag in zijn kattenbak en als je een kater hebt dan zal de kat, mits je hem dat hebt aangeleerd, in de bak sproeien. Een kattenbak met een vrij hoge rand is dan ook wel aan te raden. 

De kattenbak moet groot genoeg zijn

Zorg ervoor dat je niet een te kleine kattenbak koopt, een Brits Korthaar wordt vrij groot en moet wel in zijn bak passen. Is de bak te vies of te klein dan zal de kat er niet meer in gaan. Met regelmaat schoonmaken is dus een vereiste en ook een belangrijk onderdeel van de verzorging van je kat. Zeker als de kat nauwelijks of nooit naar buiten gaat. Vraag aan de cattery waar je je kat weg hebt gehaald wat voor soort kattengrind hij of zij heeft gebruikt. Gebruik dit in het begin ook om je kat te laten wennen aan een nieuwe omgeving, maar met een vertrouwde kattenbak. Later kun je dat altijd nog aanpassen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact