Bulldog

De Bulldog, ook wel bullenbijter genoemd, is een sterke hond en wordt vaak gebruikt als waakhond. Vroeger werd de hond vooral gefokt voor het vechten tegen stieren, met name in Engeland was het een populair tijdsverdrijf.Bulldog Er zijn verschillende soorten bulldogs te vinden over de hele wereld. Ieder met een eigen karakter, uiterlijk en zijn of haar eigenaardigheden.

Geschiedenis en oorsprong Bulldog

De Bulldog werd zo in het tweede gedeelte van de 19e eeuw een showras, beter bekend als de Engelse Bulldog. De praktische eisen speelden op den duur geen rol meer en de fokkers gingen de kenmerken van de hond overdrijven tot absurde proporties. Zo zijn er nieuwe rassen ontwikkeld door fokkers die eigenlijk nooit tegenover stieren moesten komen te staan. Sinds de jaren ‘90 is het fokken van variaties op de Bulldog een nieuwe trend geworden. Waardoor er vele variaties op de Bulldog zijn verschenen, zoals de:

  • Engelse Bulldog
  • Franse Bulldog
  • Boxer
  • Ca de Bou
  • Amerikaanse Bulldog
  • Olde English Bulldoge

Karakter Bulldog

Over het karakter van de Bulldog is veel te doen. Het is namelijk een hond die graag zijn eigen kop volgt en de meeste mensen hebben dan ook wat moeite met het eigenwijze karakter van de Bulldog. Het zijn hele lieve honden, laat daar geen misverstand over bestaan, maar kunnen heel enthousiast worden waardoor ze soms door het dolle gaan. Het is dus erg belangrijk dat de Bulldog een consequente baas krijgt. Een baas die van begin tot eind consequent is.

Bulldog en kinderen 

Een Bulldog kan prima met kinderen omgaan, zolang je aangeeft waar de grens ligt voor de hond én voor het kind. Zoals iedere hond hebben ze een grens wat betreft aandacht, spelen en plagen. Een Bulldog heeft een korter lontje dan bijvoorbeeld een Labrador. Het is verstandig om zowel de hond als het kind in de gaten te houden als ze samen of los van elkaar aan het spelen zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Vacht en kleur van een Bulldog

De vacht van een Bulldog bestaat uit korte en stugge haren en vereist over het algemeen niet heel veel verzorging. Echter is de snuit van een Bulldog wel altijd een puntje van aandacht. De plooien moeten goed schoon en vrij van klitten worden gehouden. De vacht rondom de snuit kan nog wel eens hard worden en gaan irriteren wanneer deze niet goed wordt schoongehouden. Een Bulldog kent, afhankelijk van het ras, verschillende kleuren. Zo zijn er zwarte, witte, grijze, bruine Bulldogs, maar ook Bulldogs met een combinatie en/ of variatie van deze kleuren.

Bulldog kopen

Een bulldog kan je op verschillende plaatsen kopen. Zo kan je langs een fokker gaan of een asiel. Denk goed na of een Bulldog wel bij je past en ga eens kijken bij een verkoper.

Bulldog kosten

Een Bulldog is niet gratis. Naast de kosten die bij de aanschaf van een Bulldog komen kijken moet je hem ook voeren, soms naar de dierenarts en speelgoed voor hem kopen.

Bulldog verzorgen

Zoals reeds gezegd moet de vacht van een Bulldog goed worden verzorgd. Ook komen er andere puntjes aan de orde als je een Bulldog aanschaft qua verzorging.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact