Bulldog kopen

Het kopen van een Bulldog heeft misschien wat meer voeten in aarde dan de meeste mensen denken. Het is in elk geval goed om een goed overwogen keuze te maken als je graag een Bulldog wilt. Waarom? In dit artikel leggen we wat meer uit over de vereiste kenmerken van de Bulldog, waar je op moet letten als je een Bulldog gaat kopen en wat een Bulldog gemiddeld kost.

Wat kenmerkt de Bulldog?

Een Bulldog is sterk en stevig gebouwd en weet zijn of haar mannetje wel te staan. De hond heeft gladde haren en staat vrij laag op de poten. De hond is breed en gedrongen en in verhouding met het lijf van de hond is het hoofd iets te groot, maar het kan niet zo zijn dat de algehele symmetrie van de hond misvormd lijkt. De meeste mensen herkennen de Bulldog aan het eigenwijze gelaat en de korte snuit. En hetgeen de Bulldog het meeste kenmerkt is het trouwe en krachtige karakter.

Wie een Bulldog wil zal stevig in zijn of haar schoenen moeten staan, zowel letterlijk als figuurlijk.

Bulldog kopen goed overwegen

Een Bulldog kopen of een hond kopen in het algemeen is iets waar je goed over na moet denken. Impulsief een hond aanschaffen is niet aan te raden, hoewel het wel verleidelijk is. Een hond, welk ras ook, is klein altijd leuk en lief. Ook de Bulldog kan een ieder charmeren met zijn of haar puppy ogen en onhandige lijf. Een hond heeft altijd aandacht en tijd nodig. Wil je op de juiste manier een Bulldog aanschaffen? Lees dan de volgende tips:

  •  Als je een Bulldog gaat uitzoeken is het verstandig niet te overhaast een hond uit te zoeken. Ga wat vaker bij de fokker of het asiel langs om uit te vogelen wat natuurlijk en goed voelt. Ga desnoods bij meerdere fokkers of asielen kijken.
  • Denk vooraf goed na over het kopen van een Bulldog. Ze hebben een consequente opvoeding nodig en houden ervan als hun baasje ze liefde en aandacht geeft. Zorg ervoor dat je de tijd, ruimte en het geld hebt om goed voor de Bulldog te zorgen.
  • Als je een Bulldog gaat kopen is het verstandig om en gezondheidsverklaring te vragen. Vraag ook een gezondheidsverklaring van de ouders van de hond. Als de ouders van de Bulldog problemen hebben is het mogelijk dat de pups deze ook gaan ontwikkelen.

Waarom een Bulldog?

Wil je nog steeds een Bulldog kopen? Misschien twijfel je toch nog een beetje en om die twijfels een klein beetje weg te nemen geven we je hieronder nog een aantal redenen waarom het leuk is om een Buldog te kopen.

  •  Bulldogs zijn trouw aan hun baas.
  •  De hond is waakzaam, alert en betrouwbaar.
  •  Een Bulldog is ondernemend, onbevreesd en lief van aard.
Bulldog hond

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact