Bulldog kosten

Net als iedere andere hond zorgt het hebben van een Bulldog voor de nodige kosten, van medische kosten tot voer,  verzekering en hondenbelasting, het hoort er allemaal bij. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk de te verwachten kosten te schetsen die bij een Bulldog spelen. De kosten van de hond stopt niet bij het aanschaffen van de hond, hou dat in elk geval in je achterhoofd wanneer je een hond aankoopt.

Voer

Voer is een belangrijk onderdeel van zowel de gezondheid van je Bulldog als zijn of haar kosten. Met de juiste voeding kan zowel de Bulldog als de baas lang genieten van een gezond en energiek leven. De Bulldog is een sterke hond en heeft niet alleen voldoende voeding nodig, de hond heeft ook voldoende beweging nodig. Aan voer ben je maandelijks zo tussen de €50,00 en de €90,00 kwijt.

Speelgoed

Om het ondernemende karakter van de Bulldog bezig te houden kun je het beste voldoende speelgoed in huis hebben. Een simpele tennisbal, een stuk hout of een varkensoor volstaat over het algemeen wel, hieronder vind je een aantal tips omtrent het aanschaffen van speelgoed voor een Bulldog. Koop speelgoed dat:

  • Goed is voor het gebit van de Bulldog
  • Kwalitatief sterk is en daarom lang meekan
  • kapot mag en waar enige moeite voor gedaan moet worden. Het is zonde als je een duur speeltje koopt dat zwak is, waardoor het meteen kapot gaat.

Bulldog skateboard

Bulldogs staan er ook om bekend dat ze skateboards erg interessant vinden. Er zijn dan ook een aantal videos te vinden waar Bulldogs fanatiek gebruikmaken van het rollende plankje. Het kan een leuke bezigheid zijn voor zowel de baas als de hond. Pas wel op dat je Bulldog zich niet verwondt.

Medische kosten Bulldog

Wat zijn de medische kosten van de Bulldog? De afgelopen jaren is de gezondheid van de Bulldog flink verbeterd, maar het blijft een kwetsbaar ras. Doordat de hond door de jaren erg door is gefokt en er veel is geexperimenteerd met de hond kunnen ze nogal wat kwalen vertonen. Onder toezicht van de Nederlandse Bulldog Club wordt er op toegezien dat er kwalitatieve zorg door fokkers en dierenartsen wordt verleend. Hoewel de gezondheid van de pasgeboren Bulldogs een stuk beter is ten opzichte van de pups van tien en twintig jaar geleden kunnen sommige Bulldogs last hebben van de luchtwegen. een veel voorkomende kwaal van de Bulldog. Dit komt door de platte snuit van de Bulldog. Door de kwaaltjes van de Bulldog moet je erop rekenen dat je relatief veel dierenartskosten zal krijgen als je een bulldog koopt.

Neem contact op met de fokker of dierenarts

Heb je vragen over de specifieke kosten van de Bulldog dan kun je het beste contact opnemen met de fokker van je hond of met je dierenarts.

Verzekering

Als je een Bulldog koopt dan weet je dat je een ondernemende hond in huis hebt gehaald. Een hond die nog wel eens wat onstuimig te werk kan gaan en daardoor schade kan veroorzaken. Het is dus verstandig om een verzekering af te sluiten die afhankelijk van het pakket de kosten voor schade en zorg voor de Bulldog vergoed.

Kosten Bulldog verzekering

Als je een verzekering af wilt sluiten ben je voor een Bulldog tussen de €20 en €50 per maand kwijt. De hoogte van de premie is afhankelijk van de leeftijd van de hond en van de gewenste dekking. Zo kun je kiezen voor een aanvullende verzekering sterilisatie, castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen. Wanneer je daarvoor kiest dan betaal je wat extra maandelijkse premie.

Kosten Bulldog kopen

Het aanschaffen van een Bulldog kan al voor een bedrag tussen de €300 en €1000 afhankelijk van het type Bulldog en de stamboom van de hond. Verder heeft u natuurlijk een mand, riem, voederbak, verzekering en speeltjes benodigd voor de hond.

Hondenbelasting

In veel gemeentes moet je hondenbelasting betalen. Per gemeente zal de hoogte van de hondenbelasting verschillen. Houdt er dus rekening mee dat je naast de reguliere kosten van je hond ook geld kwijt zal zijn aan de hondenbelasting.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact