Chihuahua

Een Chihuahua is een zeer klein hondenras. De Chihuahua behoort tot de kleinste hondjes ter wereld! Hij is ongeveer twintig cm hoog en weegt tussen de anderhalf en de drie kilo.

Geschiedenis en oorsprong Chihuahua

De Chihuahua is waarschijnlijk voor het eerst gefokt in Mexico en heeft volgens historici een grote rol gespeeld in het leven van verschillende indianenvolken als de Azteken en de Tolteken. De historici vermoeden dat Chihuahua’s oorspronkelijk in het wild leefden en zijn gevangen en gedomesticeerd door de indianenvolken. De hondjes werden mogelijk gebruikt om de ziel van hun overleden baasje te helpen om in het hiernamaals te komen, hetgeen het beste zou gaan als de Chihuahua goed was verzorgd. Er is echter ook een andere, luguberdere theorie die suggereert dat de kleine hondjes als delicatesse werden gegeten.

Karakter Chihuahua

ChihuahuaOndanks zijn grootte, is een Chihuahua behoorlijk actief en fel, maar ook intelligent, nieuwsgierig en aanhankelijk. Maar het karakter van een Chihuahua heeft ook een zachte kant: ze houden van knuffelen. Hoewel een Chihuahua erg klein is, is hij bijna nergens bang voor. Hij zal veel grotere hondenrassen uitdagen, waardoor je als eigenaar erop zal moeten letten dat je Chihuahua niet te gevaarlijk bezig is. Chihuahua’s hebben erg veel aandacht nodig en kunnen daardoor niet lang alleen zijn. Net zoals bij andere hondensoorten zal een Chihuahua vaak het beste hechten aan één van de gezinsleden. Naar dit gezinslid zal hij het beste luisteren.

Vacht Chihuahua

Je kunt een Chihuahua aanschaffen met een korte of lange vacht, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Een kortharige Chihuahua heeft hele korte haartjes, die glad aanvoelen. Een langharige Chihuahua heeft langharige oren en flink wat meer haar op zijn lichaam. Als je last van allergie hebt, zal het aan te raden zijn om een langharige Chihuahua te nemen, omdat je de haren van deze soort minder makkelijk zal inademen.

Kleur Chihuahua

Chihuahua’s zijn er in veel verschillende kleuren en kleurencombinaties. Een Chihuahua kan bijvoorbeeld lichtbruin/gelig zijn, zwartbruin, bruin, donkerbruin, zwart, enz.

Chihuahua kopen

Ben je van plan een Chihuahua te gaan kopen? Een Chihuahua kan je op de volgende manieren kopen:

  • bij een Chihuahua fokker;
  • bij een hobbyist;
  • en in een uitzonderlijke situatie bij een dierenwinkel.

Chihuahua kosten

Wat zijn de kosten van een Chihuahua? Ten eerste moet je rekening houden met de aanschafprijs van een Chihuahua. Wil je een raszuivere Chihuahua, dan zal je diep in de buidel moeten tasten. Chihuahua’s rashondjes kosten al gauw tussen de €1000 en de €2000 euro. Naast de aanschafprijs van de Chihuahua moet je voer kopen en af en toe langs de dierenarts als er iets met je Chihuahua is. Houdt er rekening mee dat dit ook kosten met zich meebrengt.

Chihuahua verzorging

Een Chihuahua heeft een goede verzorging nodig. Een Chihuahua heeft veel aandacht nodig en kan niet zo goed alleen zijn. Zorg er dus voor dat je je Chihuahua lekker veel aandacht geeft. Heb je een langharige Chihuahua? Kam deze dan regelmatig. Dit voorkomt klitten en houdt de vacht gezond. Ontworm je Chihuahua regelmatig, zodat hij gezond blijft en zorg dat hij is ingeënt.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact