Chihuahua kopen

Ben je van plan een Chihuahua te gaan kopen? Een Chihuahua kan je op verschillende plaatsen kopen.

Waar kan je een Chihuahua kopen?

Je kan een Chihuahua op een aantal plaatsen kopen. Als je een Chihuahua wil kopen moet je erop letten dat je dit bij een goede verkoper doet. Een Chihuahua kan je op de volgende plaatsen kopen:

  • bij een kennel;
  • bij een fokker;
  • bij een hobbyist (via bijvoorbeeld een advertentie als ‘Chihuahua te koop’)
  • bij een asiel.

Chihuahua kennel

Een kennel is een plaats waar doorgaans veel honden worden gehouden. Soms worden er honden van een of meer rassen gefokt. Bij een Chihuahua kennel moet je oppassen dat er niet slechts voor het geld Chihuahua’s wordt gefokt en dat de hondjes verder worden verwaarloosd. Zo zijn hondjes uit een kennel niet altijd zindelijk of gesocialiseerd. Dit zegt niet dat er geen goede kennels zijn, maar let goed op waar je je Chihuahua koopt. Als je een raszuivere hond bij een kennel koopt kan kan dit best prijzig zijn.

Chihuahua fokker

Je kunt je Chihuahua ook bij een Chihuahua fokker kopen. Een Chihuahua fokker heeft meestal meerdere Chihuahua’s en laat zijn teefjes af en toe puppy’s krijgen, om zo mooie, raszuivere Chihuahua’s te krijgen. Een fokker zal via bijvoorbeeld advertenties zijn puppy’s af en toe verkopen. Een Chihuahua kopen bij een fokker kan duur zijn als het een raszuivere hond betreft. Een professionele fokker heeft een kennel, waar hij vaak meerdere honden houdt.

Chihuahua kopen bij een hobbyist

Er zijn ook ‘normale’ mensen die Chihuahua’s hebben en het leuk vinden om af en toe een nestje te hebben. Omdat zij vaak geen plaats hebben voor meerdere hondjes, of gewoon niet te veel hondjes willen, zullen ze af en toe een Chihuahua te koop zetten. Vaak zal dit een puppy zijn. Bij hobbyisten zal de prijs van je Chihuahua vaak lager liggen, omdat het niet altijd om raszuivere pups gaat.

Chihuahua kopen bij een asiel

Mogelijk kan je bij een asiel een Chihuahua kopen. Chihuahua’s zijn heel populair, dus de kans dat er een terechtkomt bij een asiel is erg klein. Als er een Chihuahua bij een asiel terechtkomt, wordt hij meestal snel gekocht.

Waar op letten als je een Chihuahua koopt?

Het is belangrijk om als je een Chihuahua koopt te informeren naar de gezondheid van de hond en naar de gezondheid van zijn ouders. Je kunt vragen naar een gezondheidsverklaring. Deze kan de verkoper bij de dierenarts aanvragen. Op deze manier weet je zeker dat je een gezonde hond koopt.

De prijs van een Chihuahua

Een Chihuahua is een prijzige hond. De prijs van een ras Chihuahua ligt al gauw tussen de 1000 en de 2000 euro. Een ‘bastaard’ Chihuahua zal een stuk goedkoper zijn, maar zal nog steeds duurder zijn dan de gemiddelde hond. DIt komt omdat Chihuahua’s erg populair zijn en erg gewild.

Chihuahua kosten

Naast de prijs van een Chihuahua moet je ook kosten maken om je Chihuahua te verzorgen. Denk aan het kopen van voer of het naar de dierenarts gaan bij problemen. Je kunt hiervoor een hondenverzekering afsluiten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact