Chihuahua kosten

Wat kost een Chihuahua eigenlijk? Voor hoeveel koop je een Chihuahua? Wat zijn de verzorgingskosten?

Wat kost een Chihuahua?

De kosten van een Chihuahua kan je onderverdelen in de kosten van de aanschaf van een Chihuahua, de kosten van de voeding en de kosten van de verdere verzorging van de Chihuahua.

Een Chihuahua kopen

Wanneer je een Chihuahua gaat kopen, hangt de prijs van de Chihuahua af van waar je hem koopt. Koop je een ras Chihuahua bij een fokker, dan zal de Chihuahua al gauw meer dan 1000 euro kunnen kosten. Als je echter voor een ‘bastaard’ Chihuahua gaat, en dus niet voor een raszuiver hondje, zullen de kosten veel lager zijn. Als je geen fokker bent, is voor jou een niet-raszuivere Chihuahua waarschijnlijk een prima keuze, waardoor je dus wat goedkoper uitbent.

Chihuahua voer kopen

Als je een Chihuahua koopt, zal je hem ook moeten voeren. Gelukkig is er speciaal Chihuahua voer dat je bij de dierenwinkel kunt kopen. Dit voer is speciaal ontwikkelt voor Chihuahua’s en zal precies zijn wat hij nodig heeft. Soms zal je je Chihuahua willen verwennen. Je kunt hondensnoepjes kopen voor je Chihuahua. Maar geef hem niet te veel, want hij kan te zwaar  worden.

Chihuahua speeltjes kopen

Het is hartstikke leuk om met je Chihuahua te spelen Je kunt kleine balletjes voor kleine hondjes kopen bij de dierenwinkel, die niet te groot zijn voor je Chihuahua. Ook zijn er speeltouwen waarmee je kunt touwtrekken met je Chihuahua. Speel wel voorzichtig, want een Chihuahua is een klein, redelijk kwetsbaar hondje, ondanks zijn actieve, scherpe karakter.

Chihuahua verzekeren

Het kan lonen om je Chihuahua te verzekeren met een hondenverzekering. Met een hondenverzekering kan je medische kosten van een hond verzekeren. Denk aan geneesmiddelen, dierenartskosten enz. Een hondenverzekering is dus handig voor als je bijvoorbeeld naar de dierenarts moet voor een onverwachte operatie. De dierenarts kosten kunnen aardig oplopen, waardoor een verzekering aan te raden is. Lees wel goed de voorwaarden van de verzekering die je wilt afsluiten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact