Collie

Een Collie wordt ook wel de Schotse herdershond genoemd en is met name bekend onder de mensen dankzij de populaire en vooral droevige film/serie Lassie. Wie Lassie kent weet dat de hond een waardige en kalme hond is en de meest karakteristieke eigenschappen van de Collie zijn elegantie en soepelheid.

Langharige en kortharige Collie

Er zijn meerdere soorten Collies, maar er kan vooral onderscheid worden gemaakt tussen de langharige Collie en de kortharige Collie. Ze verschillen enkel qua lengte van de vacht van elkaar. Qua gedrag en karakter zijn ze nagenoeg gelijk. Hoewel iedere hond natuurlijk andere is, zoals ieder mens anders is. Een Collie is een zeer behendige, lichtvoetige, actieve en prachtige herdershond.

Border Collie

Een ander soort Collie is de Border Collie. Dit is een echte schapenherder. In Drenthe wordt hij nog steeds gebruikt voor het hoeden van schapen op de heide. Een Border Collie moet veel bewegen. Neem hem niet als je dat niet kan garanderen.

Uiterlijke kenmerken Collie

Een Collie heeft een magere, afgestompte kop die zich in een wigvorm heeft gevormd. De bovenste zijde van de kop is vlak en de oren zijn vooruit gevouwen. De ogen van de Collie zijn over het algemeen donker, maar er kunnen ook blauwe of merle ogen voorkomen bij het ras. De borst van de Collie is erg sterk en tamelijk breed en de kleuren waarin de Collie het meeste voorkomt is wit, zwart met wit en tan, blauwe merle of voornamelijk wit met zandkleur of tinten van blauwe merle.

Karakter Collie

De Collie heeft een mooi karakter. Een Collie is een zeer intelligent wezen en is een edel dier. De hond is vriendelijk, loyaal aan de baas en de familie, is tamelijk eenvoudig op te leiden en kan met vrijwel ieder dier samenwonen. Ook is de hond gemakkelijk met andere honden uit de directe omgevig. Wel is de Collie beschermend toe naar zijn familie en zal dan ook waaks optreden bij vreemden op of rond het erf.

Collie en kinderen

Een Collie is gek op kinderen en houdt van spelen, de hond heeft een zacht karakter en is dus prima te vertrouwen met kinderen. Natuurlijk heeft ook de Collie een grens, laat je kinderen daarom weten wat wel en niet kan bij een hond. Ook een lieve hond wil wel eens van zich afbijten als de hond er genoeg van heeft. Een hardhandige opleiding heeft de Collie niet nodig, dat zal zelfs leiden tot ongehoorzaamheid. Zo eist de Collie dat jij ook lief en respectvol naar hem of haar zal zijn, zoals de Collie dat ook naar jou zal zijn.

Collie kopen

Een Collie is een mooie hond om te kopen. Waar moet je aan denken als je een Collie wil kopen?

Collie kosten

Met de kosten van het kopen van een Collie ben je er nog niet. Je maakt meer kosten als je een Collie koopt. Denk aan dierenartskosten, voerkosten en hondenbelasting.

Collie verzorging

Een Collie moet ook worden verzorgd. Hij moet regelmatig voer krijgen en houdt van flinke wandelingen. Wat voor verzorging heeft de Collie nog meer nodig?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact