Collie kopen

Als je een Collie wilt kopen dan moet je je bij jezelf afvragen of je tijd en geld hebt om voor de hond te zorgen. Zorg ook dat je weet waarom je een hond neemt en niet alleen omdat het erbij hoort of omdat je het leuk lijkt. Een hond is namelijk een hele verantwoordelijkheid, want er zal altijd rekening mee gehouden moeten worden. Wanneer je op vakantie gaat, een weekendje weg of als iedereen aan het werk of naar school is gedurende de dag. Er zal altijd om de hond gedacht moeten worden.

Collie opvoeding

Een Collie heeft geen harde baas nodig, wel is enige consequente opvoeding vereist. Consequent staat niet gelijk aan streng, maar wel aan rechtvaardig en doortastend. Een Collie is erg zacht van aard en zal dan ook snel reageren op stemgeluid. Wie denkt de hond te kunnen beheersen met agressief geluid of boosmakende stemmen heeft het mis. Natuurlijk moet je ook niet te lief corrigeren. Het is in elk geval een punt om over na te denken. Gelukkig kun je altijd bij een cursus terecht zodat jij en je Collie snel een worden.

Waar moet aan om denken als je een Collie wil kopen?

Een hond aanschaffen brengt enige vragen met zich mee. Hieronder geven we je een aantal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden wil je voor jezelf bepalen of je klaar bent voor een Collie.

  • Heb je tijd genoeg om met de hond te lopen en voor de hond te zorgen?
  • Besef je dat je altijd rekening moet houden met de hond?
  • Is er voldoende geld om voor de hond te zorgen en om eventuele rekeningen van de dierenarts te betalen?
  • Ben je consequent genoeg voor het opleiden van de Collie?
  • Vraag om een gezondheidsverklaring bij de Collie verkoper. Informeer ook naar de gezondheid van de ouders van de hond die je wil kopen.

Waar een Collie kopen?

Als je een Collie wilt kopen kun je dat bij voorkeur doen via een fokker of kennel die is aangesloten bij de Collie Club. De vereniging voor Schotse Herdershonden (Collies) is waar fokkers en liefhebbers samenkomen. De vereniging heeft een lopend lidmaatschap bij de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in ons land en is een erkende rasvereniging voor de Schots Herdershond. De Vereniging zet zich in voor het in stand houden en het verbeteren van de Schotse Collie. Zij zien erop toe dat het ras zo gezond mogelijk blijft en dat er geen gekke dingen uit worden gehaald met de hond bij het fokken.  Verder proberen zij erfelijke aandoeningen af te weren en willen ze het contact bevorderen tussen de Collie fokker of Collie kennel en de liefhebber van de Collie. Een fokker die is aangesloten bij de vereniging zal dus betrokken zijn bij jou, maar ook bij de hond. Het welzijn van het dier staat in alle plaatsen voorop en dat maakt het kopen bij een erkende fokker zoveel beter.

Hoeveel kost een Collie?

Als je een Collie wil kopen, wil je vast weten hoeveel dat kost. Een Collie heeft niet een vaste prijs. Afhankelijk van of je een rashond koopt zal d eprijs verschillen. Neem je een Collie met stamboom, dan zal je rond de 700 euro kwijt kunnen zijn. Als je een Collie koopt die oogonderzoek heeft gehad zal de prijs iets hoger liggen en in de buurt van de 750 euro liggen. Afhankelijk van de voorouders van je Collie kan de prijs nog hoger liggen (of lager).

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact