Collie kosten

Stel je hebt een Collie op het oog of je hebt al een Collie, maar wilt eens kijken wat de kosten eigenlijk zijn, dan ben je op de juiste plaats beland.  Je zou een pup kunnen kopen bij een erkende fokker, maar je zou ook een Collie uit het asiel kunnen halen. Waar je de Collie ook koopt, er zal altijd voor de hond gezorgd moeten worden en daar komen ook enige kosten bij kijken.

Collie kopen bij erkende fokker

Als je een Collie pup koopt bij een erkende fokker dan zal de pup een adviesprijs hebben van 700 euro met stamboom, maar dan hebben de pups geen oogonderzoek gehad, pups mét oogonderzoek kosten doorgaans 750 euro. De prijs van de Collie kan nog verder worden bepaald door factoren als HD onderzoekuitslagen, oogonderzoek uitslagen, showresultaat en van welke hond de pup afstamt.

Collie dierenarts controle

Mocht de Collie fokker de pup niet door de dierenarts hebben laten controleren, dan kun je zelf ook nog voor een aantal kosten komen te staan bij de dierenarts. Denk aan vlooienbehandelingen, inentingen, controle van de gewrichten. Het eerste jaar moet je rekening houden met ongeveer 1000 euro kosten voor controle, voer, aanschaf van een riem, voederbakken en huisvesting. Hieronder vind je meer informatie over de dierenarts en een verzekering om jezelf financieel in te dekken voor een groot deel van de kosten voor je Collie.

Dierenartskosten Collie

Over het algemeen kost de dierenarts ongeveer 100 euro per jaar, maar er kunnen ook onverwachte kosten optreden als gevolg van ziekte of ongeluk. Wanneer je Collie medicijnen krijgt of behandeld moet worden dan komen hier extra kosten om de hoek kijken. Hoe hoog deze kosten zijn kunnen we in dit artikel niet vertellen, dat is afhankelijk van de ernst van het voorval. Wel kun je je verzekeren tegen deze kosten zodat je zelf ook niet voor een negatieve financiele verrassing komt te staan. Wat een verzekering kost is afhankelijk van de dekking en van de verzekeraar waar je de verzekering afsluit.

Collie Verzekering

Een huisdierenverzekering of hondenverzekering zorgt ervoor dat je financieel gezien niet in de problemen komt. Zo worden de kosten voor de dierenarts vergoed en ook aanvullende kosten kunnen worden vergoed zoals de sterilisatie of castratie van je Collie. Ook de crematie van je hond bij overlijden wordt voor een groot deel of zelfs volledig vergoed. Dat is wel allemaal voor een groot deel afhankelijk van de dekking die je kiest bij afsluiting van de verzekering. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van de leeftijd van je Collie, maar gemiddeld zal een huisdierenverzekering zo tussen de 20 en 40 euro per maand kosten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact