Collie verzorging

Ook een Collie heeft natuurlijk enige verzorging nodig. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de verzorging van een Collie.

Vacht Collie verzorgen

De vacht van de Collie is vrij stug en stijf en zorgt ervoor dat al het vuil eenvoudig af wordt gevoerd. Iedere week even borstelen is noodzakelijke verzorging: zo help je het afvoeren van vuil te bevorderen. Wanneer je een kortharige Collie hebt dan hoef je maar een keer per twee weken te borstelen, maar zo nu en dan even wassen met hondenshampoo is ook een vereiste.

Collie wassen

Normaal gezien hoeft de Collie niet in bad, maar als de hond echt vies is, kan het aan te raden zijn om hem te wassen. Misschien heeft je Collie in viezigheid gerold, als de witte highlights van de Collie erg vies zijn of door loopsheid vies is geworden. Deel van een goede verzorging is dat je hem dan schoonmaakt.

Hondenshampoo

Als je de hond in bad doet gebruik dan alleen hondenshampoo en geen shampoo voor mensen. Speciale shampoo voor honden is te koop bij de dierenspeciaalzaak. Wanneer je de Collie hebt gewassen is het zaak dat je de shampoo goed uit de vacht wast, maar zorg dat er geen water in de oren van de Collie komt.

Collie goed afdrogen!

Droog de Collie nadat je deze hebt gewassen met handdoeken en laat vervolgens je Collie drogen op een schone, droge plaats die bovendien ook nog eens vrij van tocht is. Na het drogen dien je de Collie goed uit te borstelen.

Poten controleren Collie

De poten van de Collie krijgen aardig wat te verduren en ze moeten dan ook met enige regelmaat worden gecontroleerd. Er mag geen vuil vastgeplakt zijn aan onderkant of tussen de tenen. De Collie gaat er kreupel door lopen en als je Collie door de sneeuw loopt dan kunnen daar ijsklonten vormen. Het is verstandig om de klontjes voorzichtig te verwijderen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact