Dalmatiër kopen

Als je een Dalmatiër gaat kopen, ben je geïnteresseerd een zeer intelligente en trouwe viervoeter met een bijzonder opmerkelijk uiterlijk. We herkennen de Dalmatiër natuurlijk aan de witte vacht met zwarte vlekken, een van de redenen waarom mensen de Dalmatiër erg mooi vinden. Het is een elegant ras en is steeds populairder geworden onder honden liefhebbers. Dat heeft er echter wel voor gezorgd dat de Dalmatiër ook veel is te vinden in het asiel. Denk dus goed na over het kopen van een Dalmatiër en een hond in het algemeen.

Waar een Dalmatiër kopen?

Als je op zoek bent naar een Dalmatiër pup dan heeft het de voorkeur om een pup kopen bij een fokker die is aangesloten bij Nederlandse Club voor Dalmatische honden. Het is verstandig om na te gaan of de Dalmatiër is gecontroleerd op doofheid (doofheid wordt gecontroleerd met de B.A.E.R. test). Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat honden met een witte vacht gepaard kan gaan met doofheid. Een pup van het Dalmatische ras worden volledig wit geboren, de zwarte vlekken komen later pas. Het patroon is bij iedere Dalmatiër anders en het is ook lastig om te voorspellen hoe het patroon zich zal ontwikkelen naarmate de hond ouder wordt.

Hoe kies ik de beste Dalmatiër?

Het kiezen van de juiste Dalmatiër doe je niet zomaar en een impulsieve keuze is niet aan te raden. De beste tip die wij je kunnen geven is dat je je gevoel moet volgen. Voelt het goed bij de kennel? Voelt het goed met de hond zelf? Dit soort vragen zul je jezelf moeten stellen om de beste Dalmatiër te vinden. Hieronder volgen nog wat andere vragen en tips die je kunt gebruiken om de juiste keuze te maken:

  • Is de fokker die je hebt gevonden aangesloten bij de Nederlandse Club voor Dalmatische honden? Zo niet, voldoet de fokker dan wél aan alle eisen gesteld aan het fokken van een Dalmatiër?
  • Kan de fokker een gezondheidsverklaring overleggen? 
  • Als je op bezoek gaat bij een fokker of een asiel, voelt de hond zich dan tot je aangetrokken? Niet alleen bij binnenkomst, maar ook wanneer je rustig zit of staat te praten? Dan kan het zijn dat de Dalmatiër een goed gevoel bij jou heeft. Je kunt het beste één of twee keer bij de hond langsgaan. Zo kun je goed bepalen of de Dalmatiër écht bij je past.

Dalmatiër kopen bij fokker

Een Dalmatiër kopen bij een fokker kost ongeveer €300-€700 afhankelijk van de fokker en van de behaalde rasstandaard.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact