Dalmatiër kosten

Als je een Dalmatiër wilt kopen dan moet je rekening houden met bepaalde kosten. In dit artikel geven we meer inzicht in de te verwachte kosten náást de aanschaf van de Dalmatiër. De kosten voor het aanschaffen van een Dalmatiër in het algemeen kunnen het eerste jaar oplopen tot een bedrag tussen de 2000 en 2500 euro. Daar zit dan de aanschaf van de hond, inentingen, ontwormen, vlooienbehandelingen en eventuele andere kosten bij de dierenarts bij in. Denk ook aan kosten voor het voer, een riem, een mand, speelgoed eventuele training en trimmen van de hond. Hieronder gaan we wat verder in op een aantal van deze punten.

Dierenarts kosten Dalmatiër

Naast kosten voor inentingen, ontwormen en vlooienbehandelingen is het verstandig om na te gaan of de pup is getest op doofheid en op HD. De fokker doet dit als het goed is ook, maar het kan geen kwaad om er zeker van te zijn. Doofheid en HD zijn twee van de meest voorkomende kwalen bij een Dalmatiër.

Doofheid Dalmatiër

Dalmatische honden staan erom bekend dat ze lijden aan doofheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat doofheid samenhangt met de witte vacht van de hond. Over het algemeen is de doofheid vast te stellen als de hond drie tot vier weken oud is. Doofheid kan ook later optreden, maar dat komt nauwelijks voor. Het kan echter geen kwaad het in de gaten te houden.

Effecten van doofheid bij een Dalmatiër

Wanneer een pup doof is dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is de Dalmatiër in dat geval een stuk angstiger dan normaal en daar kan angstig agressief gedrag bij horen. De dierenarts kan je meer vertellen over de gevolgen van doofheid bij jouw pup.

Heup Dysplasie

Heup Dysplasie (HD) is een afwijking aan de heupen, HD staat dan ook voor Heup Dysplasie. Bij HD sluiten de kop en het heupgewricht niet goed aan waardoor de kans bestaat dat de kop los van de bekken komt te liggen. Alle druk zal dan op de pezen en de spierbanden komen te liggen. Je kunt je wel voorstellen dat een Dalmatiër met HD niet goed kan lopen en ook erg veel pijn zal lijden. Laat je Dalmatiër voor de zekerheid controleren, want je wil toch niet dat je beste maatje pijn lijdt?

Speelgoed

Spelen is een van de meest favoriete bezigheden van de Dalmatiër. Het is dan ook verstandig om een brede reeks aan speeltjes beschikbaar te hebben. Apporteren is een van de meest favoriete bezigheden van de hond. De hond wil zich graag nuttig voelen en je kunt de Dalmatiër een groot plezier doen door een bal te gooien of hem te leren keukenrollen, pantoffels en kranten op commando op te halen. Echt bijzonder speelgoed hoef je niet aan te schaffen. Geen fratsen, maar zo blij als een kind met het meest eenvoudige speelgoed. Heb je een tennisbal of een bot voor je Dalmatiër? Dan zal hij of zij zich daar prima mee vermaken.

Verzekering Dalmatiër

Het kan handig zijn om je Dalmatiër te verzekeren. Verzekeren is een vorm van financiële risico beperking en ook huisdieren maken wel eens wat stuk of hebben wel eens wat hulp van de dierenarts nodig. Dat kost geld en om kosten voor de dierenarts en voor schade te dekken kun je een huisdierenverzekering afsluiten. Voor een Dalmatiër kost een huisdierenverzekering tussen de €15 en €30 per maand. De hoogte van de premie is afhankelijk van de leeftijd van de hond en de dekking van de verzekering náást de basisdekking. Denk dan aan kosten voor een aanvullende crematieverzekering en voor sterilisatie, castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact