Dalmatiër verzorging

Wat voor verzorging heeft een Dalmatiër nodig? Een Dalmatiër is een zeer elegant en nobel dier. Ze zijn erg lief en hebben de meest besmettelijke vacht die je je maar kunt bedenken. Een witte vacht welteverstaan. Ondanks de kleur heeft de Dalmatische hond geen ingewikkelde verzorging nodig. Zo nu en dan even borstelen met een rubberen borstel volstaat al. Een Dalmatiër verliest altijd haren en met een rubberen borstel kun je deze losse haren uit de vacht borstelen.

Voeding en conditie Dalmatiër

Een Dalmatïer ontwikkelt beter bij voeding dat niet te veel eiwitten bevat. Het is belangrijk dat de Dalmatiër niet te dik wordt. Als de hond te dik wordt dan kun je dat voelen en zien aan de ribben. De ribben mogen niet zichtbaar zijn, dan is de hond te dun, maar de ribben van de Dalmatiër moeten wel goed voelbaar zijn. De Dalmatiër is een sportieve hond en dient dan ook stevig en atletisch te zijn gebouwd. Veelvoudig spelen en een goed dieet zorgen ervoor dat de hond lang en gelukkig samen met jou kan leven.

Aandacht Dalmatiër

De Dalmatische hond is erg gehecht aan zijn familie. De familie is dan ook alles voor de hond en is erg gehecht aan aandacht. Wanneer je een Dalmatiër koopt heb je dus niet alleen de verantwoordelijkheid voor de hond te zorgen, je biedt de hond een thuis. Je kunt de hond dus niet zomaar achterlaten in een kennel als je op vakantie gaat. Die eenzaamheid zal niet worden gewaardeerd door de Dalmatiër.

Oren verzorgen

Doordat de oren van de Dalmatische hond naar beneden hangen komt een oorontsteking met enige regelmaat voor. Het is dus verstandig om de oren zo nu en dan even te controleren. Met name als de hond heeft gezwommen. De oren moeten niet ruiken en moeten ook niet fel rood kleuren. Is dit wel het geval is het zaak oordruppels te halen bij de dierenarts en natuurlijk de dierenarts even naar de oren te laten kijken.

Vacht verzorgen Dalmatiër

Verzorg ook de vacht van je Dalmatiër. Op het moment dat de Dalmatiër in de rui is dan haart hij veel uit. Om een overtollig rondslingerend aantal haren in huis te voorkomen is het verstandig om de vacht met een rubberen handschoen te borstelen. Wanneer de Dalmatiër in de rui is kun je dit het beste 1 keer per 3 dagen doen.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact