Denk bij het warme weer aan je huisdier

Het warme weer is voor mensen soms vermoeiend, maar ook huisdieren hebben moeite met extreme hitte. Te veel warmte kan gevaarlijk of zelfs dodelijk zijn. Zorg daarom dat je de juiste maatregelen neemt tegen het warme weer.

Laat je hond niet in de auto achter

Laat in dit weer je hond niet in de auto achter, ook niet voor een paar minuten! Honden kunnen niet goed zweten en kunnen de extreme hitte die je in een auto kunt krijgen na een paar minuten in de zon niet snel genoeg kwijtraken. Zorg ervoor dat je hond thuis een goede plek in de schaduw heeft en zorg voor voldoende water, zodat je hond kan afkoelen. Ook zijn er speciale koelproducten te koop voor honden, zoals een koeltematje of een koeltehalsband, waarmee een hond kan afkoelen.

Katten en hitte

Een kan zal zelf op zoek gaan naar schaduw zodat hij of zij het niet te warm krijgt. Als je kat buiten komt, zorg er dan voor dat hij of zij naar binnen kan als hij of zij dat wil. Zorg er ook altijd voor dat er voldoende drinken is voor je kat.

Konijnen en andere knaagdieren

Konijnen en andere knaagdieren kunnen ook niet goed tegen de hitte. Het is daarom belangrijk dat er voldoende water is dat de konijnen en andere knaagdieren kunnen drinken. Ook is het belangrijk dat het konijnen of knaagdierenhok uit de schaduw staat, zodat de dieren niet oververhitten. Maak het hok van je konijn vaker schoon als het warm is. Bepaalde insecten leggen eitjes in de uitwerpselen van je konijnen, waarna de maden voor ziektes kunnen zorgen waar je konijn aan kan overlijden. Als je het hok van je konijn vaak schoonmaakt kan je dit meestal voorkomen.

Vogels ook niet in de zon

Ook vogels moeten niet met hun kooi in de zon staan. Zorg ook bij vogels voor voldoende water.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact