Duif kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van een duif moet je je eerst even afvragen of je wel ruimte hebt voor een hok en welk ras je eventueel zou willen kopen. In Nederland alleen zijn er namelijk al 250 soorten bekend. Er is enorm veel keuze als je bijvoorbeeld mee wilt doen aan tentoonstellingen die worden gehouden tussen oktober en maart. Daar kun je altijd even rondlopen om te kijken welke rassen jou het meeste aanspreken en kun je ook direct bepalen of je wel écht een duif wilt kopen. We kunnen je direct als eerste tip meegeven dat je beter niet te veel duiven in een keer kunt nemen, maar dat je het beste kunt beginnen met één koppel. 

Het kopen van een duif

Het kopen van een duif is een bijzonder gebeuren. Een échte liefhebber zou je dat in kleuren en geuren haarfijn uit kunnen leggen. We gaan in dit artikel in op een aantal duiven die je zou kunnen kopen en waar je duiven kunt kopen.

Duivensoorten

Er zijn verschillende soorten duiven te kopen, hieronder hebben we een aantal van deze duiven voor je opgesomd.

Stadsduif kopen

De gedomesticeerde stadsduif is een afstammeling van de rotsduif. Ze komen van nature voor in vrijwel alle dorpen en steden binnen de Benelux. De rotsduif is zo goed als uitgestorven en komt vandaag de dag nog in kleine getale voor op de Britse eilanden. Directe afstammlingen van het ras worden nu gehouden als pluimvee, lokduif, sierduif en ook postduif. Wanneer ze zich in de stad bevinden dan sluiten ze zich aan bij de stadsduif. Als postduif worden de vogels veelal gebruikt tijdens wedstrijden, maar soms ook nog om boodschappen over en weer te brengen. Hoewel dat niet heel erg veel meer gebeurt, is het nog steeds een hobby van liefhebbers binnen de Benelux en omstreken.

Turkse tortel kopen

Tegenwoordig komt de Turkse tortel voor in Noordwest-Europa. Qua uiterlijk kunnen we de vogel omschrijven met een grijs-beige kleur die doorgaans 29 tot 32 centimeter lang is en een donker met wit gekleurd streepje in de nek heeft. De staart van de Turkse tortel is van onder tot aan halverwege de staart wit van kleur. Het ras eet met name zaden, rupsen, torren en kleine vruchten. De Turkse tortel is oorspronkelijk afkomstig uit de Balkan en is sinds 1900 naar West-Europa getrokken. De eerste broedgevallen in Nederland dateren terug tot het jaar 1949. Bij de Belgen konden ze het eerste broedgeval noteren in 1955. De Turkse tortel is een vrij sociale vogel en komt dan ook veelal in de buurt van mensen. Ze komen met name voor bij mensen die hoenders houden, maar sinds de jaren ‘80 is de populatie van de Turkse tortel gehalveerd.

Trommelduif kopen

De naam van het ras verklapt al een klein beetje hoe de duif klinkt. De trommelduif heeft namelijk een heel kenmerkend stemgeluid. All erkende rassen die vallen onder de trommelduif laten het kenmerkende geluid horen, zowel de mannetjes als de vrouwtjes. Het ene ras maakt het trommelende geluid wel meer en beter als een ander ras.

Afkomst Trommelduif

De meeste trommelduiven zijn afkomstig uit Duitsland en daar kun je ook nog altijd een hoop trommelduiven kopen. Ook in Nederland zijn diverse melkenduivers zeer enthousiast over het ras en de trommelduiven met zijn eigen kenmerken. Voor een bedrag van €10 tot €30 heb je al een koppel trommelduiven.

Waar kan je een duif kopen?

Als je graag een bepaald duivenras wilt gaan kopen dan is het verstandig contact op te nemen met de club of rasvereniging van het gewenste duivenras. Zij kunnen je doorsturen naar een bekende fokker van het ras en over het algemeen zit je dan wel goed. Je kunt via internet ook duiven kopen, vele liefhebbers zetten hier hun duiven te koop om een klein zakcentje te verdienen of om wat meer ruimte te realiseren in het hok. Voor ongeveer 15 tot 50 euro heb je al een koppeltje duiven. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact