Duitse herder

De Duitse herder is een erg populaire hond, al is het alleen al om het intelligente, hard werkende karakter van de hond. Het is een van de meest geliefde hondenrassen en staat verder bekend om haar kwaliteiten als politiehond en als waakhond. De Duitse herder heeft wel enige aandacht nodig en moet eigenlijk altijd wat te doen hebben. Met andere woorden, de Duitse herder moet vrijwel altijd geestelijk of lichamelijk uit worden gedaagd.

Oorsprong Duitse Herder

De Duitse herder is oorspronkelijk een schaapherdershond, bedoeld om het vee zowel te hoeden als te bewaken. Vandaag de dag wordt een Duitse herder veelal ingezet als huishond, werkhond bij autoriteiten, hulphond, reddingshond en zelfs als blindengeleidehond. De Duitse herder is een manusje van alles.

Karakter Duitse HerderDuitse Herder puppy

Een Duitse herder heeft een zeer actief karakter en is erg gericht op zijn baasje(s). De hond wil graag samenwerken en is erg leergierig. Een Duitse herder is waaks, beschermend over zijn familie en houdt van kroelen en knuffelen. De Duitse herder heeft een zeer hoge pijngrens, maar luisteren erg goed naar het juiste stemgeluid.

Duitse Herder en kinderen

Het kan voorkomen dat de hond ietwat té goed waakt over de familie en dus ook over de kinderen, waardoor ze nog wel eens op willen treden als je kinderen met vriendjes aan het stoeien zijn. Hou de hond dus goed in de gaten en laat de hond langzaam wennen aan wat speels is en wat niet. Blijf in elk geval altijd in de buurt van de hond in een dergelijke situatie.  

Fokken Duitse herder

Er wordt veel gefokt met Duitse herders, daardoor kom je veel verschillen tegen bij het ras qua karakter en bouw. Soms wordt de nadruk gelegd op de werkdriften van de hond, maar er wordt ook vaak gefokt op uiterlijke nadrukken van de hond. Wanneer een Duitse herder wordt gefokt met de nadruk op de werkdriften dan is deze hond niet geschikt als huishond. De hond is een stuk feller en reageert veel sneller op onverwachte bewegingen. De rasvereniging voor de Duitse herder wil graag dat zowel de werkdriften als de mooie uiterlijke kenmerken van de hond goed worden gecombineerd. De vereniging is dan ook tegen het scheiden van de twee bij het fokken van de honden. Ga dus na of de fokker waar jij heen wil of gaat is aangesloten bij de rasvereniging om er min of meer zeker van te zijn dat dit streven na wordt geleefd.

Duitse herder kopen

Een Duitse herder kan je het beste bij een fokker kopen. Je krijgt dan een echte Duitse herder rashond. Natuurlijk kan je ook bij een hobbyist of bij een asiel een Duitse herder kopen.

Duitse herder kosten

Net zoals met elke andere hond kost het geld om een Duitse herder te houden. Het is een best grote hond, dus je zal veel eten voor hem moeten kopen. Houd ook rekening met eventuele dierenartskosten en kosten voor speeltjes, een hondenmand en een riem.

Duitse herder verzorgen

Je wil je Duitse herder natuurlijk goed verzorgen. Dit betekent dat je hem bijvoorbeeld af en toe kamt, dat je hem ontwormt en dat je naar de dierenarts gaat als je Duitse herder ziek is. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact