Duitse herder kopen

Wie een Duitse herder wil kopen zal stevig in zijn of haar schoenen moeten staan. Het is een felle hond en er zijn veel mensen bang voor de herder. Dat komt vooral doordat er (te) veel op de verkeerde manier wordt gefokt met de hond, waardoor sommige Herders honden feller zijn dan ze eigenlijk van nature horen te zijn. Je wil nog wel eens over een incident horen waar een Duitse herder bij betrokken is. In feite kan de hond daar niks aan doen en om dat te voorkomen is het verstandig om niet alleen een Duitse herder bij een fokker te kopen die bij een rasvereniging is aangesloten. Ook een goede opvoeding maakt een hoop verschil.

Waar moet je om denken bij het kopen van een Duitse herder?

Voordat je een Duitse herder gaat kopen moet je er zeker van zijn dat je de uitdaging aan wilt en dat je ook echt alle tijd en aandacht hebt voor de opvoeding en het verzorgen van de hond. Een Duitse herder heeft veel aandacht nodig op het gebied van lichaamsbeweging en geestelijke uitdaging. De hond wil graag werken en als de hond zich gaat vervelen wil hij nog wel eens wat doen wat niet zal worden gewaardeerd. Stel jezelf de volgende vragen om te bekijken of je wel klaar bent voor een Duitse herder:

  • Heb je genoeg tijd en ruimte voor het uitlaten en verzorgen van de herder?
  • Is er voldoende geld aanwezig om de hond te kopen en voer te kopen en kosten zoals de dierenarts te bekostigen?
  • Heb je zin en tijd om een training te volgen met de herder?
  • Vind ik het erg dat het huis niet altijd schoon is door haren en andere viezigheid van de hond?
  • Waar moet de hond slapen?

Neem een overwogen beslissing

Zoals je merkt komt er een aardige verantwoordelijkheid bij als je een Duitse herder wilt kopen. Impulsief een hond in huis nemen is nooit een goed idee, zeker niet als het gaat om een Duits herder die veel consequente training en uitdaging nodig heeft.

Waar een Duitse herder kopen?

Het is verstandig om een Duitse herder te kopen bij een fokker die is aangesloten bij de VDH (Vereniging Duitse Herder). Deze vereniging ziet er op toe dat er niet wordt gefokt op bepaalde kwaliteiten van de hond, maar het ras zo puur mogelijk houdt. Zo krijg je dus veel minder te maken met te felle herders en dat geeft een ieder een veilig gevoel. Het doel van de VDH is vooral het samenbrengen van fokkers en liefhebbers van de hond om zo de kennis en de liefhebberij van de hond door te geven en te verbeteren.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact