Duitse herder kosten

Net als iedere andere hond kost naast de aanschaf ook de verzorging van een Duitse herder geld. In dit artikel geven we je iets meer inzicht in de te verwachten kosten als je een Duitse herder hebt aangeschaft of daar nog over na denkt.

Dierenarts Duitse herder

Het komt aardig voor dat de erfelijke ziekte HD (heupdysplasie)  voorkomt bij Duitse herders, waardoor er letsel optreed rond de heupkop en het heupgewricht. De hond kan daardoor op jonge leeftijd al mank gaan lopen en zal de dierenarts o.a. ontstekingremmers voor moeten schrijven. Dit is een van de mogelijke kostenposten waar je voor kan komen te staan als je een Duitse herder hebt. Verder zijn er natuurlijk de jaarlijkse inentingen, ontwormen, eventueel castreren of steriliseren en andere kosten waar je rekening mee moet houden. Denk aan medicatie, spreekuur en andere kosten die je onverwacht moet maken door een ongeluk of door ziekte. Gelukkig kun je je daarvoor verzekeren, dan zit je financieel gezien goed.

Verzekering Duitse herder

Zoals je hierboven al even kon lezen zijn er naast de traditionele kosten voor de dierenarts ook onverwachte kosten als je een Duitse herder in huis neemt. Medicijnen, verzorging, operaties en andere behandelingen kosten allemaal geld en als je er financieel niet al te veel op achteruit wilt dan is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten voor je Duitse herder. Je bent dan, afhankelijk van het pakket dat je kiest, verzekerd tegen onverwachte kosten bij de dierenarts en vaak ook voor sterilisatie, castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen.

Kosten Duitse herder verzekering 

Een verzekering voor je Duitse herder kost ongeveer 20-40 euro per maand afhankelijk van de verzekeraar en het pakket dat je kiest.

Speelgoed Duitse herder

De Duitse herder is graag actief en wil graag werken. Werken kan op vele verschillende manieren, zo valt apporteren ook onder werken. De hond is immers bezig en haalt iets voor je op. Een simpele tennisbal volstaat dus al zolang deze maar zo vaak en zo ver mogelijk weg wordt gegooid. Dit kun je mooi combineren met de wandelingen die je iedere dag neemt met de hond. Erg veel geld kost dat niet. Een setje tennisballen en een eventuele werpstok kost je plusminus 5-10 euro per maand, afhankelijk van hoe vaak je hond de tennisballen stuk maakt. Wil je geen of zo min mogelijk geld uitgeven aan speelgoed dan is een stevige tak of een stevig kauwbot ook reden voor tijdverdrijf bij de Duitse herder.

Voer Duitse herder

Een Duitse herder heeft voedzame voeding nodig, de hond is immers altijd in beweging. Dat vraagt om de nodige brandstof en voer is niet altijd even goedkoop. Hondenvoer kost voor een Duitse herder kost al gauw tussen de 20 en 70 euro per zak en de mate waarin je dit aan moet schaffen is afhankelijk van de leeftijd van de hond en hoeveel de hond nodig heeft. Dat verschilt naarmate de hond meer of minder beweegt en welk seizoen van het jaar het is.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact