Duitse herder verzorging

De verzorging van een Duitse herder vraagt enige aandacht, maar het zijn schatten van honden.  Ze hebben alleen een consequente baas nodig die niet bang is voor het felle karakter van de hond. Een Duitse herder is van nature niet vals, maar het kan voorkomen dat de hond het niet eens is en dat laat merken. Deins daar niet voor terug. Volg een uitvoerige training en blijf ook na de training consequent naar je herder. Daar heeft iedereen het meeste profijt van, ook je hond.

Aandacht schenken aan je Duitse herder 

Een Duitse herder wil graag aandacht. De Duitse herder vindt het lekker om af en toe goed geaaid te worden of geborsteld.

Vacht Duitse herder

Als je een Duitse herder hebt dan is het zaak de vacht met enige regelmaat te borstelen. Een herdershond verhaart vrij veel en je kunt de hond een handje helpen door de vacht te kammen met een ‘herderhark’. Hier kun je losse ondervacht verwijderen.

Voer Duitse herder

De gezondheid van de vacht is ook te wijten aan goed voer. Zorg in dat je dus kwalitatief voer in huis hebt en je hond minimaal twee uur laat rusten nadat je hond heeft gegeten. De spijsvertering van de herdershond is vrij gevoelig en wanneer de hond na het eten te actief is loopt je hond kans op een maagverdraaiing. Daar kan de hond aan dood gaan, dus zorg ervoor dat de hond lekker uit kan buiken.

Training is belangrijk

Honden hebben over het algemeen training nodig, maar een herdershond is een manusje van alles. De hond is intelligent en kan heel veel. De nodige training heeft hij nodig om te weten wat hij kan en mag op basis van jouw commando’s. Een herdershond is erg veelzijdig en wordt niet voor niets ingezet als blindengeleidehond, waakhond, politiehond en werkhond bij andere autoriteiten zoals douane en MP. Een herderhond is leergierig en zijn erg gehoorzaam, gedurende de training zul je dan ook merken dat samenwerken enorm leuk is en steeds leuker wordt.

Duitse herdershond als blindengeleidehond 

Wist je dat de herdershond oorspronkelijk de eerste blindengeleidehond was? De hond, genaamd Buddy, werd opgeleid door een Zwitserse vrouw samen met een professionele hondentrainer.

Zorg ervoor dat je Duitse herder genoeg beweging krijgt

Bewegen, bewegen, bewegen een herdershond kan er geen genoeg van krijgen. Bovendien heeft de hond ook wel beweging nodig want de Duitse herder wordt al gauw (te) dik. Ongeveer drie keer per dag een flink stuk lopen en veel laten rennen is wel een vereiste. Tijdens de groei kun je ze beter niet te veel belasten. Je wilt immers de groei niet storneren.

Duitse Herder

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact