Europese Korthaar

Een Europese Korthaar is een sterke kat met een stevige bouw, afkomstig uit Europa. De katten zijn voornamelijk afkomstig uit de Scandinavische delen van Europa en mogen alleen worden gefokt met kleuren en patronen die behoren tot het Europese spectrum. Er mogen dus geen Oosterse kenmerken terug te vinden zijn in het ras. Bij het fokken van de Europese Korthaar worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de vacht, de kleuren en patronen, de bouw en de ronde kop.

Eigenschappen Europese Korthaar 

Als je een Europese Korthaar wilt kopen dan moet je er rekening mee houden dat ze vrij luidruchtig zijn, maar je kunt er ook rekening mee houden dat ze vriendelijk, loyaal en kneedbaar zijn. Met kneedbaar bedoelen we dat ze zich eenvoudig aanpassen, dat maakt de verzorging van de Europese Korthaar ook een stuk eenvoudiger. Voor de kosten van de Europese Korthaar hoef je het ook niet te laten, er zijn veel particulieren die de katten gratis weggeven door verrassingsnestjes.

Uiterlijk Europese Korthaar

Het uiterlijk van een Europese Korthaar is vrij standaard en wat je van een gemiddelde kat verwacht. Het is een zeer herkenbaar uiterlijk. Een Europese Korthaar is een mooie kat, met vrij standaard patronen en kleuren omdat het fokken van de katten gebeurt aan de hand van de Europese spectrum en wensen. Het zijn dus patronen en kleuren die we alle dagen door zien en om ons heen hebben. Daarom maakt de kat een wat ‘gewone’ indruk.

Vacht Europese Korthaar

De vacht van de kat is kort, glanst en is erg zacht. De kleuren van de vacht mogen enkel natuurlijke tinten zijn zoals zwart, rood, blauw, wit of creme. Het is wel voor het ras toegestaan dat er wat afwijkingen in de vacht zitten qua kleur zoals tijgerpatronen of aftekeningen.

Bouw Europese Korthaar

De Europese Korthaar is middelgroot en is erg gespierd. Katten zijn over het algemeen zeer atletisch gebouwd en dus ook de Europese Korthaar. Ze hebben een dikke start die naar de punt toe steeds smaller wordt en uitmondt in een punt.

Oren en ogen Europese Korthaar 

De oren zijn in verhouding met de kop middelgroot en staan rechtop. Ze hebben een afgeronde punt en hebben een vrij grote kop met mooie bolle wangen. De kop is vrij rond, maar lang niet zo eigenwijs en aanwezig als die van een Britse Korthaar bijvoorbeeld. De ogen van de Europese Korthaar zijn rond en kunnen in iedere kleur voorkomen die bij de kleur van de vacht past. Denk aan gele, groene of oranje ogen. Blauwe ogen of ogen met twee verschillende kleuren komen ook wel eens voor, maar dan met name bij witte katten.

Karakter Europese Korthaar

Het karakter van de Europese huis-tuin-en-keuken kat is zoals je dat bij iedere kat kunt verwachten. Niet helemaal te pinpointen. Iedere kat is anders, maar over het algemeen is dit ras sociaal, houden ze van aandacht en zijn het liefste buiten. Toch heb je ook katten die liever zelfstandig zijn of de hele dag liggen te luieren. Doorgaans zijn de katten erg slim en willen ze wel graag spelen. Een uitdagend spelletje op zijn tijd zou ze in elk geval goed doen. De Europese Korthaar houdt van gezelschap en als je vaak van huis bent is het handig om eens na te denken of je wellicht twee katten wilt. Als je wat tijd en geduld hebt dan zou je de kat ook kunnen laten wennen aan een hond. Ze zijn namelijk wat achterdochtig naar hun natuurlijke vijand toe, maar ze kunnen naar verloop van tijd prima samenwonen.

Europese Korthaar kopen

Het is aan te raden om een Europese Korthaar bij een erkende cattery voor Europese Kortharen te kopen. Als je daar je kat aanschaft heb je een grotere kans op een gezonde kat, die al is ingeënt en gesocialiseerd. Vraag hier ook altijd naar als je op zoek gaat naar een kat. 

Europese Korthaar verzorging

Een Europese Korthaar moet natuurlijk worden verzorgd. Hij moet onder andere af en toe eten krijgen en een schone kattenbak hebben. 

Europese Korthaar kosten

Wat zijn de kosten van een Europese Korthaar? Naast de kosten van de aanschaf van de kat zal je andere kosten moeten maken. Zo moet je een kattenbak aanschaffen, voer kopen, naar de dierenarts, een mand kopen waar de kat in kan liggen enz.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact