Europese Korthaar kopen

Wanneer je een Europese Korthaar wilt kopen dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo is het ‘waar’ de meest belangrijke vraag om te beantwoorden. Er zijn nog andere factoren aar je rekening mee dient te houden en in dit artikel geven we je wat meer tips omtrent het kopen van een Europese Korthaar.

Waar koop je een Europese Korthaar?

Een Europese Korthaar komt erg veel voor, maar je kunt het beste een kitten ophalen bij een erkende cattery. Een geregistreerde en een erkende cattery heeft de nodige vergunningen om te kunnen en te mogen fokken met de Europese Korthaar. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een gratis kitten op te halen bij een particulier nestje. Je zult dan zelf de kittens moeten laten controleren op ziektes, inentingen moeten regelen bij de dierenarts en ook het ontwormen en de vlooienbehandelingen zelf moeten bekostigen. Al met al hoeft dat geen probleem te zijn, maar het is verstandig om er even goed over na te denken of je dat allemaal wel wil. Je kunt ook een Europese Korthaar kopen bij een asiel. Als je bij een Europese Korthaar bij een asiel koopt, is deze trouwens meestal al ingeënt en gecontroleerd op ziektes. Een cattery zorgt ook voor de nodige controle en inentingen en bij aanschaf van een Europese Korthaar bij een cattery ontvang je vaak ook de stamboom. Een particulier mag geen stambomen uitgeven.

Europese Korthaar kopen bij een particulier

Je kunt ook een Europese Korthaar kopen bij een particulier. Vaak kun je ze dan gratis afhalen of voor een lage prijs. Wanneer je bij een particulier een Europese Korthaar koopt kan je niet zeker zijn van honderd procent raszuivere katten. Over de gezondheid van de katten is ook niet altijd even veel te voorspellen. Echter zijn ze gratis af te halen en dien je dan wat kosten te maken bij de dierenarts voor de controle. Je kunt natuurlijk altijd een keer komen kijken voordat je beslist om de kat te kopen. Meestal kan je wel aardig inschatten of een kat goed is opgevoed e.d. Al met al valt het dus wel mee. Laat de kat in elk geval even controleren door een dierenarts als je de kat niet bij een erkende cattery op hebt gehaald. Vraag ook of de kat al is ingeënt en laat dit zo nodig nog door de dierenarts doen. Zo kom je in elk geval niet van een koude kermis thuis.

Europese Korthaar Cattery

Als je een kat wilt kopen dan is het aan te raden dit te doen bij een erkende en geregistreerde cattery. Een cattery is waar een fokker, fokt met de Europese Korthaar. Een échte cattery is een liefhebber van het ras en zal het op de eerste plaats niet fokken voor het geld. De liefhebber zorgt ervoor dat de kat goed worden gecontroleerd op ziekte, diverse behandelingen zoals ontwormen en vlooienbehandelingen gedaan krijgen. Ook worden ze gesocialiseerd en krijgen ze voldoende ruimte op te leven. Althans, bij een goede cattery. Wanneer je er op bezoek gaat kun je dit dan ook rustig controleren. Bovendien zal een goede fokker jou ook vragen stellen over je redenen om een kat te kopen en hoe je van plan bent ervoor te zorgen. Als je een Europese Korthaar aanschaft bij een cattery dan mag je er van uit gaan dat je een gezonde kat aanschaft. Toch is het verstandig om even langs de dierenarts te gaan met je kat voor een korte check.

Wees niet impulsief als je een Europese Korthaar koopt

Als je een Europese Korthaar gaat kopen is het zaak niet impulsief te handelen. Ga een paar keer bij de cattery langs om er zeker van te zijn dat de cattery goed heeft gezorgd voor de kittens, of de kittens al zijn gecontroleerd op ziekte en zijn gesocialiseerd. Neem alle tijd en stel gerust vragen, beantwoord ook de vragen van de fokker en dan kom je er ongetwijfeld samen uit. Zo kun je ook een beetje de broodfokkers van de liefhebbers onderscheiden.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact