Europese Korthaar kosten

Wie een Europese Korthaar heeft gaat kopen zal rekening moeten houden met de kosten die daar nog bij komen. Denk aan de kosten voor verzorging, speelgoed, eten, onderkomen en de dierenarts. Eventuele schade en een verzekering behoren ook tot de te maken kosten. In dit artikel geven we je meer informatie over de te verwachten kosten van een Europese Korthaar.

Voeding Europese Korthaar

Zoals ieder levend wezen dat benodigd heeft, zal ook de kat voedsel nodig hebben. Een kat is een carnivoor en eet dus het liefste vlees. Dat kan vis zijn, maar ook kip en gehakt vindt de kat om te smullen. Vaak kun je gedroogd vlees, verpakt in rollen, kopen in de winkel. Ook zakjes met kattevoer kun je in de winkel vinden. De inhoud van deze verpakkingen vinden de meeste katten wel lekker. Een Europese Korthaar is op zich niet zo heel erg kieskeurig, het zijn huiskatten en zijn al blij dat ze wat lekkers voorgeschoteld krijgen zoals verse kip of vis. De meeste Europese kortharen zullen ook genoegen nemen met brokjes, maar dat is per kat verschillend. Dat hangt ook af van de mate waarin je kat buiten is, hoe actief deze is en wat de voorkeur van de kat zelf is. Binnenkatten kan je beter speciaal voor binnenkatten geven, zodat ze wat rustiger blijven. Buitenkatten kan je voer geven dat wat meer energie bevat, zodat ze genoeg energie hebben om buiten op avontuur te gaan. Het voer voor je Europese Korthaar kan je zo duur maken als je wil (of zo goedkoop), maar het is zeker aan te raden om voor kwaliteitvoer te gaan. Vraag desnoods advies aan de dierenarts of dierenwinkel.

Speelgoed Europese Korthaar

Spelen is voor een kat erg belangrijk, maar echt bijzonder speelgoed hebben ze niet nodig. Wat je in elk geval moet kopen is een krabpaal aangezien iedere kat een natuurlijke behoefte heeft om te krabben. Als je niet wilt dat de bank het doelwit wordt is een krabpaal essentieel. Bovendien kan de krabpaal ook worden gebruikt als klimrek waar de kat op, af en over kan springen. Een van de spellen die de kat leuk vindt. Een van de meest eenvoudige spelletjes waar je Europese Korthaar graag mee speelt is een bolletje aan een stukje touw of elastiek dat bungelt aan de krabpaal. Gegarandeerd uren speelplezier voor je kat. Zorg voor elastiek dat niet snel kapot gaat, zodat je kat het niet kan opeten. Een krabpaal kost afhankelijk van de grootte gemiddeld tussen de 30 en 120 euro. Eenvoudige kattenspeeltjes kosten een paar euro.

Onderkomen Europese Korthaar

Waar komt de kat te slapen en slaapt de kat op een dekentje of in een mandje? Vragen die belangrijk zijn om te beantwoorden en vervolgens te realiseren voor zowel het comfort van je kat als van jou. Het realiseren van de slaapplek is niet zo heel erg moeilijk en erg duur zal het ook niet zijn.

Kosten onderkomen Europese Korthaar

Voor ongeveer 50 euro kun je al een slaapplek maken voor je kat. Soms nog wel voor minder, want een kat slaapt het liefst hoog op een dekentje op bijvoorbeeld de vensterbank. Een dekentje kun je prima bij een low-budget winkel kopen voor 10-20 euro. De vaste slaapplek van de kat dient op een zo rustig mogelijke plek te zijn, als je Europese Korthaar de drukte op wil zoeken dan doet de kat dat wil. Ze moeten in elk geval de mogelijkheid hebben om zich even terug te trekken als ze dat graag willen.

Dierenarts Europese Korthaar

Een kat heeft ook zo af en toe wat medische aandacht nodig. Je kunt daarvoor met je kat terecht bij de dierenarts. Ook je Europese Korthaar heeft een paar inentingen nodig, een vlooienbehandeling en ook aan ontwormen komt je Europese Korthaar niet. Het zijn de standaard zaken die een dierenarts voor je kat doet.

Kosten dierenarts Europese Korthaar

De kosten die je maakt voor de dierenarts zullen in het eerste jaar dat je je Europese Korthaar hebt wat hoger zijn dan de jaren erna. Mits je kat niks overkomt natuurlijk. Gemiddeld zullen de kosten voor je kat ongeveer 100 euro per jaar zijn, het eerste jaar kun je het beste rekening houden met drie of vier keer zoveel. Mits de cattery niet alle behandelingen al heeft laten doen.

Verzekering voor je Europese Korthaar

Je kunt een huisdierenverzekering afsluiten tegen de kosten die je maakt bij de dierenarts. En ook de schade die je kat eventueel veroorzaakt zou je kunnen verzekeren. Deze kosten kun je verzekeren middels de huisdierenverzekering en afhankelijk van de dekking die je kiest wordt ook sterilisatie, castratie, vaccinaties, gebitsbehandelingen en schade verzekerd.

Kosten huisdierenverzekering

Hoeveel je iedere maand moet betalen voor de huisdierenverzekering is afhankelijk van de leeftijd van je kat, de verzekeraar en de dekking die je voor ogen hebt. Over het algemeen betaal je voor een verzekering van je Europese Korthaar ongeveer 15-25 euro per maand.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact