Europese Korthaar verzorging

Als je een Europese Korthaar hebt gekocht moet je deze verzorgen. Denk aan de vacht, de nagels en aan een schone kattenbak.

Vacht verzorgen Europese Korthaar

Een Europese Korthaar vereist niet erg veel verzorging als het gaat om het verzorgen van de vacht van de kat. Een keer per twee week even borstelen zou voldoende moeten zijn, maar dat kan per kat verschillen. Soms is een keer per week beter, maar erg strikt hoef je je daar niet aan te houden.

Nagels verzorgen Europese Korthaar

Wel moet je zo nu en dan even kijken naar de lengte van de nagels van je kat. Wanneer de kat veel binnen is en nauwelijks op harde ondergrond loopt dan zullen de nagels niet zo 1,2,3 vanzelf slijten. Je zult de nagels van de kat dan zelf in moeten korten, je zou dat ook door de dierenarts kunnen laten doen als je het niet durft, wil of kunt. Het voordeel van kortere nagels is dat je spullen minder makkelijk bekrast kunnen worden door je kat en dat je minder gauw wondjes op je handen krijgt als je met je kat speelt. Scherpe nagels kunnen venijnig zijn.

Wen je kat aan het nagels knippen

Mocht je de nagels van de kat graag zelf willen knippen dan zul je dit de kat vanaf jongs af aan, aan moeten wennen. Datzelfde geldt voor kammen en borstelen. Des te meer je kat daar aan is gewend, des te makkelijker het zal gaan. Een Europese Korthaar is geen moeilijk kattenras, maar des te makkelijker je het jezelf maakt des te beter.

Spelen met je Europese Korthaar

Aandacht en eventjes spelen zijn twee hele belangrijke onderdelen van de verzorging van je Europese Korthaar. Een Europese Korthaar vindt het fijn om even te spelen, maar zal daar zelf aanleiding toe geven. Over het algemeen zal de kat zelfstandig spelen of een van je andere huisdieren uitdagen. Dat zijn spelletjes die de kat mooi vindt. Zoek je speelgoed voor je kat? Dan is het aanschaffen van een krabpaal een goede keuze. Een kat heeft een natuurlijke drang om te krabben en als je niet wilt dat je bank het slachtoffer wordt van een stel gewillige kattenpootjes zul je een krabpaal aan moeten schaffen.

Krabpaal Europese Korthaar

Een Europese Korthaar is niet heel erg groot, maar het zou wel verstandig zijn om een krabpaal van een redelijk formaat te kopen. Daar zou je de kat in elk geval een groot plezier mee doen. Het is iets waar ze graag op klimmen, klauteren en op en af willen springen. Mocht je geen ruimte hebben voor een krabpaal dan zou je ook diverse traptreden aan de muur, op verschillende hoogte kunnen maken van (oude) boekenplanken bedekt met wat (oud) tapijt. Ook eenvoudig speelgoed als een bolletje wol, aluminium of papier volstaat als speelgoed voor de kat.

Kattenbak Europese Korthaar

Het is in elk geval belangrijk dat je een kattenbak in huis hebt waar je kat zijn behoefte in kan doen. Je dient er wel voor te zorgen dat de kattenbak met regelmaat wordt verschoond.

Juiste grootte kattenbak

Zorg ervoor dat de kattenbak niet te klein is voor je Korthaar, wanneer de bak te snel vol is of wanneer de kat niet goed in de kattenbak past dan zal de kat ook geen gebruikmaken van de kattenbak. Dat kan voor nare situaties zorgen omdat de kat wel zijn behoeftes heeft. Een ruime kattenbak die je met regelmaat schoonmaakt zal je Europese Korthaar zeer waarderen. Gebruik voor het gemakt hetzelfde kattengrind als die van de cattery of de particulier, zo kan je Europese Korthaar nog even wennen aan je nieuwe omgeving. Zodra de kat eenmaal is gewend kun je altijd nog omschakelen naar een ander soort grind. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact