Golden Retriever

Een Golden Retriever is een van de meest populaire familiehonden van het land. Ze zijn geliefd omdat ze lief en trouw zijn en goed zijn met kinderen. In dit artikel zullen we onder andere wat meer vertellen over de geschiedenis en het karakter van de hond.

Geschiedenis Golden Retriever

Toen het ras nog nieuw was werd de hond nog gele retriever genoemd. Door de jaren heen veranderde de naam naar Golden Retriever, een naam die werd bedacht door Lord Harcourt. De zwarte retrievers met een golvende vacht komen waarschijnlijk uit het zuidelijke gedeelte van Schotland. Van Golden Retrievers had vrijwel niemand nog gehoord aan het begin van deze eeuw. Alleen de families van adel en hun vrienden waren bekend met het ras. 

Verspreiding door Groot-Brittannië

Golden RetrieverHoe de retriever verder door Groot-Britannië is verspreid is niet geheel duidelijk. Er zijn een aantal feiten te vinden die bekend zijn geworden door informatie afkomstig van Sir Dudley Marjoribanks. Marjoribanks hield sinds 1835 een stamboek bij waar hij zowel de naam als de herkomst van de honden noteerde. Het stamboek van Sir Dudley meldt ook een zwarte retriever in 1842 en de volgende pas tien jaar later. Sir Dudley Marjoribanks kocht een landgoed genaamd Guisachan in 1854 waardoor de omvang van zijn kennels groter werd. Hierdoor kregen niet alleen zijn greyhounds en spaniels meer bekendheid, maar ook zijn retrievers.

Karakter Golden Retriever

Een Golden Retriever is een erg vriendelijke hond met een vriendelijk karakter, die houdt van aandacht en mensen. Ze maken graag deel uit van het gezin en zijn graag bezig. Heb je kinderen? Geen probleem! De Golden Retriever is gek op kinderen en heeft een het geduld van een engeltje.

Familiehond

De retriever is een ware familiehond. Veel lawaai maakt de hond niet, maar als er ongenodigden op het erf komen zal hij dat zeker te kennen geven. Echter hoef je niet te verwachten dat de hond je zal verdedigen, het is niet echt een waakhond of een verdediger van het erf. Golden Retrievers zijn wel heel sterk, maar hebben een wat zachter karakter dan hun verwanten de labrador.

Kop Golden Retriever

De kop van een Golden Retriever moet goed in verhouding zijn met het lijf van de hond. De kop dient goed op de hals te liggen en moet mooi gestroomlijnd lopen met het lijf van de hond. De schedel van een Golden Retriever is over het algemeen breed en de snuit is krachtig, tevens breed en diep. De neus is zwart en de oren van de Golden Retriever zijn vrij groot. Een Golden Retriever heeft een schaargebit. Een schaargebit is een gebit waarbij de bovenste snijtanden als een schaar sluiten over de onderkaak.

Golden Retriever Club Nederland

De Golden Retriever Club Nederland werd al vroeg opgericht in 1956. De club behartigt alle belangen van de Golden Retriever, ze willen graag het ras zowel lichamelijk als geestelijk op het gewenste peil houden. Ieder lid zal zich dan ook aan alle richtlijnen moeten houden.

Evenementen Golden Retriever Club Nederland

De Golden Retriever Club Nederland  organiseert jaarlijks een aantal evenementen als:

  • Kampioenschap clubmatch
  • Twee fokdagen
  • Vier open shows, namelijk de Nieuwjaarsshow, Koninginneshow, Zomershow en de Kastanjeshow

Golden Retriever kopen

Wil je een Golden Retriever kopen? In dat geval is het verstandig om een fokker te zoeken die verbonden is met de Golden Retriever Club Nederland, zodat je weet dat de richtlijnen betreffende Golden Retrievers worden nageleefd, waardoor je een goede hond krijgt.

Golden Retriever kosten

Een Golden Retriever brengt kosten met zich mee als dierenartskosten, voerkosten en overige verzorgingskosten.

Golden Retriever verzorgen

Als je een Golden Retriever hebt zal je hem moeten verzorgen. Je wil natuurlijk wel dat hij of zij gezond blijft. Kam de hond bijvoorbeeld regelmatig en zorg ervoor dat de hond genoeg beweging krijgt.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact