Golden Retriever kopen

Wil je graag een Golden Retriever kopen, dan zul je daar geen spijt van krijgen. Het is een ware familiehond en zal meer worden dan zomaar een huisdier. Een Golden Retriever is binnen no-time onderdeel van je familie en je zou je geen familie meer kunnen voorstellen zonder je Golden Retriever. 

Kies de juiste Golden Retriever fokker

Een Golden Retriever koop je bij voorkeur bij een fokker. Je kunt het beste een fokker kiezen die is aangesloten bij de Golden Retriever Club Nederland. Zij zien er op toe dat alle richtlijnen worden nageleefd door de hondenkennels en dat het ras gezond blijft. Een fokker die alle richtlijnen naleeft zal de hond voorzien van alle inentingen, een stamboom bijhouden en de hond controleren op aandoeningen en waar mogelijk laten behandelen door de dierenarts.

Golden Retriever puppyGoede fokker

Een goede fokker zal niet alleen vragen van jou beantwoorden, maar zelf ook vragen stellen over jouw situatie en hoe je van plan bent te zorgen voor de hond. Ook zal een goede fokker je vragen waarom je een Golden Retriever wil. Zolang je eerlijk bent over je bedoelingen zal de fokker je vertrouwen en kun je binnen aanzienlijke tijd je Golden Retriever kopen. Een goede fokker zal je ook een gezondheidsverklaring kunnen geven. Met een gezondheidsverklaring toont de fokker aan dat de hond die hij verkoopt gezond is.

Hoe vind ik de Golden Retriever die bij mij past?

Je hebt een fokker uitgekozen, dat was stap één. Nu moet je nog een Golden Retriever uitzoeken die bij je past. Gelukkig heb je daar wat hulp bij, namelijk de hond zelf. Ook de hond wil graag bij iemand zijn die hij vertrouwt. Een Golden Retriever die zich niet bij jou op zijn gemak voelt zal niet zo gauw op je af komen. Vraag ook aan de fokker welke pup hij denkt dat het beste bij jou past. Misschien is dat een pup die wat verlegener is en die jou juist niet opvalt. De fokker zal zijn pups kennen en kunnen inschatten of ze bij je passen.

Waar moet je om denken bij het kopen van een Goldenretriever?

Voordat je een Golden Retriever aanschaft moet je er zeker van zijn dat je een hond wilt. Bij het kopen van een hond blijft het niet, je zult voor het lieve beestje moeten zorgen en tijd en aandacht aan de hond moeten spenderen. Stel jezelf de volgende vragen om meer inzicht te krijgen in hetgeen je nou écht wil:

  • Is er genoeg tijd en ruimte voor het uitlaten en verzorgen van de hond?
  • Is er voldoende geld aanwezig om de hond te kopen, voer te kopen en kosten voor de dierenarts te betalen?
  • Heb ik zin en tijd om een puppycursus te volgen met de hond?
  • Vind ik het erg dat het huis niet altijd schoon is door haren en andere viezigheid van de hond?
  • Waar moet de hond slapen?

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact