Golden Retriever kosten

Bij alleen de kosten van de aanschaf blijft het niet wanneer je een Golden Retriever aanschaft. Zo moet je ook denken aan kosten voor voer, koekjes, speeltjes, kosten voor de dierenarts, verzekering en slaapplek voor de hond. Ook kosten voor de hondencursus kan tot een van de kostenposten behoren.

Huisvesting Golden Retriever

Een Golden Retriever is een familiehond en het is dan ook goed om de hond zo dicht mogelijk bij de familie te laten slapen. Vaak is de bijkeuken of in de hal al voldoende. Hierbij wil hij een mooie mand hebben om in te kunnen liggen. Het is daarom belangrijk om bij de dierenwinkel een of twee goede manden te kopen, waar je bijvoorbeeld een aantal grote kussens of een vacht in kan leggen, zodat je Golden Retriever er lekker in kan slapen. Zolang de hond maar direct zicht heeft op de woonkamer of de keuken waar de familie het meeste te vinden is. Het is wel duidelijk, de hond wil graag bij de baas zijn. Je zal de hond dan ook geen plezier doen als je de hond in een hondenhok in de schuur of in de tuin laat slapen. Heb je dus geen plek voor de hond dan is het wellicht niet verstandig om een Golden Retriever aan te schaffen.

Hondenkussen en mand Golden Retriever

Een Golden Retriever is al blij met een mand met een hondenkussen dat meer dan groot genoeg is voor hem of haar om lekker op te slapen. Ook zonder mand vindt hij een hondenkussen lekker. Een hondenkussen kost tussen de 40-80 euro, vaak heeft een dierenwinkel de kussens ook wel in de aanbieding.

Cursus Golden Retriever

Het is belangrijk dat je je hond leert kennen en dat de hond leert te luisteren naar jou. Het is dus verstandig om samen met je pup naar een hondencursus te gaan. Na de cursus ben je nog niet klaar, het opvoeden van je Golden Retriever heeft enige tijd nodig, maar vergt ook enig geduld. Het volgen van een cursus kost zo tussen de 100 en 200 euro voor tien lessen, maar de exacte kosten kun je eenvoudig achterhalen door bij een lokale cursus meer informatie op te vragen. Welke methode de cursus ook volgt het is belangrijk dat je de nadruk legt op actief en leerzaam bezig zijn met je Golden Retriever. Zo kunnen jij, je familie en de hond optimaal van elkaar genieten.

Verzekering Golden Retriever

Een huisdierenverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen kosten van de dierenarts, maar daar heb je ongetwijfeld al wel rekening mee gehouden. Over het algemeen zijn de standaard kosten voor de dierenarts wel te overzien, maar wat gebeurt er met de rekening als je hond een ongeluk heeft gehad of ineens ernstig ziek wordt? Die zal dan ongetwijfeld stijgen door behandeling, operatie of dure medicatie. Door een huisdierenverzekering af te sluiten kom je niet voor financiele verrassingen te staan en hoef je je enkel druk te maken over de gezondheid van je Golden Retriever.

Kosten huisdierenverzekering Golden Retriever

Een huisdierenverzekering voor een Golden Retriever kost zo tussen de 20 en 35 euro per maand. De hoogte van de premie is afhankelijk van de leeftijd van de hond en is ook afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen. Over de dekking van de verzekering kun je onder andere bij Ohra of InShared.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact