Golden Retriever verzorging

Hoe is de verzorging van een Golden Retriever? Een Golden Retriever zal goed moeten worden gesocialiseerd en zijn vacht moet worden verzorgd. Een Golden Retriever zal goed moeten worden gesocialiseerd. Een Golden Retriever is vaak erg enthousiast naar mensen, maar ze kunnen ook erg onderdanig reageren op zowel mensen als op andere honden. Als de hond op rustige en gecontroleerde wijze kan wennen aan het gezelschap dan zal de onderdanigheid vanzelf wat minder worden.

Golden Retriever opvoeding

Het is zaak dat je zo rustig en zo vriendelijk mogelijk met de hond omgaat gedurende de opvoeding, maar je zult wel consequent op moeten treden als de hond niet luistert of iets heeft gedaan wat niet helemaal de bedoeling is. Een Golden Retriever blijft heel lang speels, je hoeft er dus niet van uit te gaan dat de hond na de cursus perfect luistert. De aanhouder wint, dus laat je vooral niet kisten door je eigen pup!

Vacht Golden Retriever

Een Golden Retriever heeft een vacht waar gauw modder en vuil in blijft hangen, het is dus wenselijk dat je zo nu en dan de vacht even schoon maakt. Op de plekken waar de vacht erg lang is moet je goed kammen om klitten te voorkomen. Haal ophopingen van haar tussen de voetzolen en rondom de oren weg met een schaar. Je kan je Golden Retriever ook af en toe onder de douche zetten (niet te vaak!). Let er dan wel op dat je hem goed afdroogt, zodat hij geen kou vat. 

Golden Retriever trimmen

Het is aan te raden de Golden Retriever één keer per half jaar te (laten) trimmen. Houdt de Golden Retriever goed in de gaten qua gewicht, de hond heeft namelijk de neiging vrij snel dik te worden. Bovendien maakt een te dikke hond sneller kans op gewrichtsklachten.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact