Goudvis kopen

Wanneer je een goudvis gaat kopen dan zal je met een aantal dingen rekening moeten houden. In dit artikel gaan we daar wat verder op in. 

Waar op letten bij het kopen van een goudvis?

Het is belangrijk dat je je realiseert, alvorens je een goudvis gaat kopen, dat je te maken hebt met levende dieren en dat je verantwoordelijk bent voor het welzijn van de goudvis. Je moet je goudvis natuurlijk verzorgen. Zorg er dus voor dat je vissen zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk kunnen leven. Zo kun jij er ook het langst van je vissen genieten. Als je een goudvis gaat kopen, waar let je dan op?

  • Als je een goudvis gaat kopen dan kun je dit het beste doen bij een dierenspeciaalzaak waar ze diverse soorten goudvissen hebben. Ze kunnen je dan ook beter helpen als je vragen hebt. Vaak doet de dierenspeciaalzaak zaken met goede kwekers en hierdoor hebben ze sterke en gezonde vissen te koop.
  • Kijk goed naar het water waar de goudvissen in zwemmen, hier kun je goed aan zien of de vissen goed worden verzorgd. Is het water troebel? Ruikt het water erg sterk? Dit zijn allemaal tekenen dat je beter een goudvis bij een andere zaak gaat kopen.
  • Als je een goudvis hebt gevonden die je graag wilt hebben dan moet deze er wel gezond uitzien. Je kunt dus het beste géén goudvis kopen als deze schubben mist of gaten heeft in zijn vinnen. Let er ook op dat de vis niet ziek is, een opgezwollen buik heeft, opstaande schubben, witte vlekken of een kromme rug heeft.
  • Kijk goed naar de vinnen, deze moeten uitgestoken zijn. Daaruit kun je opmaken dat de vis gezond is en dat is met name belangrijk bij sluierstaarten.

Als je een vis koopt, let dan niet alleen op de kleur en andere kenmerken die je goudvis bijzonder maken. Kijk naar een vis die levendig en nieuwsgierig overkomt. Hieraan kun je zien dat de vis goed in zijn vel zit en dat je de vis thuis ook veel kunt zien zwemmen in het aquarium of de vissenkom. 

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact