Goudvis kosten

Als je een goudvis hebt gekocht dan zal je niet alleen voor de vis moeten zorgen, je zult ook voor de kosten op moeten draaien. Zo zal je bijvoorbeeld moeten zorgen voor een vissenkom, visvoer en plantjes. In dit artikel vertellen we je wat meer over het voer en de vissenkom van je goudvis.

Voer goudvis

Goudvissen zijn alleseters, maar als je vissenvoer gaat kopen bij een dierenspeciaalzaak kun je vlokken of korrels kopen. Dat is het meest traditionele voer en daar kunnen ze het prima mee doen, echter zou je ook kunnen gaan voor watervlooien of koudwater garnalen. Over het algemeen hebben ze aan vlokken of korrels genoeg.

Hoe vaak geef je een goudvis voer?

Voeren doe je een keer per dag, maar als je een keer een dag vergeet te voeren dan is dit geen ramp. Geef je levend voer? Dan kun je dit het beste beperken tot één keer per week tenzij het filtersysteem van het aquarium of de vissenkom dit toelaat. Dan kun je wel wat vaker levend voer geven aan je vissen. Wanneer je goudvissen in een groot aquarium worden gehouden kunnen ze binnen een jaar tot wel 20 centimeter groot worden en vervolgens uitgroeien tot wel 40 centimeter. Een sluierstaart en ook andere soorten goudvissen die over een bijzonder lichaamsvorm beschikken zijn erg gevoelig aan hun zwemblaas. Hierdoor kunnen ze niet goed meer in balans kunnen blijven. Dit komt mogelijk door het voer en wanneer de vis niet goed wordt gevoerd kan dit leiden tot het verstoppen van de darm en de opbouw van druk in de buikholte. Deze druk zorgt voor een verslechterde vorm en functioneren.

Vissenkom goudvis

Je goudvis kan wel 40 centimeter groot worden, om ervoor te zorgen dat je vis alle kans krijgt om te groeien dient de bak minimaal 80 centimeter lang te zijn. Je kunt kiezen uit een vissenkom of een aquarium. De meest ideale huisvesting voor je goudvis is het aquarium en hoewel de vissenkom wordt afgeraden is het prima te doen voor je vissen onder de juiste omstandigheden. Zo dient het water op een constante temperatuur te worden gehouden tussen de 10 en 28 graden Celsius. Als je sluierstaarten hebt dan dient het water niet kouder te zijn dan 13 graden Celsius.

De kom goed verzorgen

Om ervoor te zorgen dat de huisvesting van je goudvissen zo schoon mogelijk blijft en constant wordt voorzien van vers zuurstof plaats je een goede filter. Een goudvis vindt het leuk om te graven en maakt daarmee aardig wat rommel. Ook plantjes worden kapotgemaakt en snoepen ze ervan. Je kunt het beste zand op de bodem leggen, daarmee kunnen de goudvissen hun kieuwen beter spoelen. Een goudvis is een echte sloddervos en maken enorm veel troep. Wanneer je zand gebruikt op de bodem kun je dit eenvoudig opzuigen en zo de bak sneller en effectiever schoonmaken.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact