Guppy kopen

Een guppy kopen is een vak apart. Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het kopen van een gup. De vis komt van oorsprong uit Zuid-Amerika komt en is erg populair in Nederland. Wereldwijd is het zelfs een van de meest verkochte vissen die in een aquarium wordt gehouden. Wanneer je een guppy gaat kopen weet je zeker dat je een grappig visje in huis haalt, maar hou wel rekening met de bijkomende kosten en verzorging. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een guppy.

Waar let je op bij het kopen van een guppy?

Als je een guppy gaat kopen dan moet je je realiseren dat je te maken hebt met levende dieren. Je bent verantwoordelijk voor de verzorging van je guppy of guppy’s. Zorg er dus voor dat je guppy een goed onderkomen en voldoende te eten krijgt. Op die manier kan je guppy zo lang mogelijk leven op een zo comfortabel mogelijke wijze. Je kunt dan zelf ook zo lang mogelijk genieten van je guppy’s, maar als je een guppy gaat kopen. Waar let je dan op?

Guppy kopen bij dierenspeciaalzaak

Als je een guppy gaat kopen kun je dat het beste bij een dierenspeciaalzaak  of dierenwinkel doen. Er zijn een hele hoop verschillende soorten guppy’s, als je vragen hebt dan kan de medewerker hier antwoord op geven. Doorgaans doen dierenspeciaalzaken goede zaken met bekwame kwekers en hebben daardoor een aanbod van veel sterke en gezonde guppy’s.

Let op het water van de guppy's

Let goed op het water waar de guppen zich in bevinden, hier kun je aan zien of ze goed worden verzorgd. Heeft het water een sterke geur of is het troebel? Dan zijn dit tekenen van een slecht verzorgde habitat en lopen de guppen gevaar. Je kunt dan het beste de vissen bij een andere zaak kopen.

Ziet de guppy er gezond uit?

Wanneer je een guppy hebt gevonden die je graag mee wilt hebben naar huis, dan dient de gup er wel gezond uit te zien. Wanneer je gup schubben mist of gaten in zijn vinnen heeft dan kun je de guppy beter niet meenemen. Kijk ook goed of de vis niet ziek is en/ of een opgezwollen buik, opstaande schubben, witte vlekken of een kromme rug heeft.

Zit de guppy lekker in zijn vel? 

Wanneer je een guppy koopt dan let je niet alleen op de kleur en andere kenmerken die je guppy zo bijzonder maken. Zoek een guppy die levendig is en niet bang is. Kijk naar een guppy die nieuwsgierig is. Aan deze factoren kun je zien of de vis lekker in zijn vel zit. De guppy zal dan ook vrolijk en vrij rondzwemmen in jouw aquarium, een van de redenen waarom je op de eerste plaats een aquarium hebt gekocht.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact