Guppy kosten

Wat zijn de kosten van het houden van een of meer guppy’s? Denk aan het kopen van voer en van een aquarium. In dit artikel vertellen we je meer over de kosten van een guppy.

Voer kosten guppy

Guppy’s eten vrijwel alles, maar wanneer je visvoer gaat kopen dan kun je dit ook bij de dierenspeciaalzaak kopen. Je kunt dan het beste gaan voor vlokken of korrels. Daarmee kun je je vissen voorzien van voldoende voedingsstoffen en kun je eenvoudig de dosering bepalen. Je geeft je vissen een keer per dag te eten, maar als je een keer een dag hebt gemist dan is dat niet zo erg. 

Kosten guppyvoer 

Als je een guppy in een groot aquarium houdt dan kunnen ze vrij snel groeien, doorgaans wordt een guppy echter niet erg groot. Ze worden tussen de vier en zes centimeter lang. Met het juiste voer en de juiste ruimte kunnen ze prima genieten van het door jouw ingerichte aquarium. Visvoer is niet erg duur, je kunt een potje korrels of vlokken kopen voor minder dan tien euro.

Aquarium guppy

Vissen hebben ruimte nodig. Des te groter het aquarium, des te beter het is voor je vissen. Een aquarium van 60 centimeter lang zou in feite voldoende moeten zijn voor je guppy. Guppen hebben niet veel eisen als het gaat om de inrichting. De traditionele kiezels op de bodem of een bodem van zand is voor de gup meer dan voldoende. Daarnaast plaats je één of twee plantjes die voor extra zuurstof en schuilplaats zorgen. Je zou er nog voor kunnen kiezen om wat extra accessoires in het aquarium te leggen, zoals hout of wat speelgoed van kunststof. Denk aan een anker, duikershelm of gezonken schip.

Filter en schoon water 

Naast de accessoires en de bodembedekking heb je ook een filter nodig. Je kunt daarvoor een simpele hoekfilter gebruiken en verder heb je nog een luchtpomp en een lamp nodig. De lamp dient tien tot twaalf uur per dag te branden boven het aquarium. Ververs je het water van het aquarium of voeg je kraanwater toe? Laat het water dan nog even 24 uur staan om ervoor te zorgen dat het chloor en het kalk uit het water kunnen trekken. Je zou ook Aquasafe kunnen kopen, dat zorgt ervoor dat dit proces wordt versneld.

Temperatuur water guppy

Guppen kunnen bloot worden gesteld aan temperaturen tussen de 18 en 28 graden Celsius. 24 graden is eigenlijk de meest ideale temperatuur voor je guppen en de pH waarde van het water dient plusminus 7 te zijn. Al met al ben je voor een aquarium, filter, lamp, bodembedekking en accessoires ongeveer 200 tot 250 euro kwijt, afhankelijk van het formaat van het aquarium en de hoeveelheid accessoires.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact