Guppy verzorging

Hoe verzorg je je guppy’s? Je zal iedere dag moeten kijken of je vissen er gezond uitzien en of ze vrolijk rondzwemmen in het aquarium. Controleer de temperatuur van het water en haal drijvende rommel uit het water zoals voedselresten en losse planten. Het verzorgen van een guppy heeft dus vooral te maken met de kwaliteit van het water en de mate waarin je de vissen te eten geeft. Lichamelijk onderzoek is niet nodig, hoewel je ook daar op een aantal punten moet letten. In dit artikel gaan we daar wat verder op in.

Water guppy

Het water van het aquarium, waar je guppen en eventuele andere vissen in zwemmen, dient met regelmaat te worden getest op zuurgraad, hardheid en de hoeveelheid ammonium, nitriet en nitraat. Als je een goede filter in het aquarium hebt dan zul je geen ammonium en nitriet meten. Nitraat kun je eenvoudig filteren door het water simpelweg te verversen. Om die reden dien je het water ook met regelmaat te verversen, afhankelijk van de kwaliteit van het water die je hebt gemeten. In de basis is het voor guppy’s van belang dat je in elk geval één keer in de twee weken een derde van het water ververst. Maak dan ook direct even het filter schoon en maak eventueel nog even de glazen van het aquarium schoon met een magneetveger of een krabber. 

Gebruik alleen gereedschap en accessoires die zijn bedoeld voor het aquarium. Denk aan een emmer en een schepnetje die je alleen voor de vissen gebruikt en nergens anders voor. Als je met je handen in het water hebt gezeten van het aquarium, was dan naderhand even je handen. Sommige ziekten van vissen kunnen ook schadelijk zijn voor mensen.

Voeding guppy

Er zijn veel verschillende soorten voer verkrijgbaar voor je guppy’s. Er is droogvoer, diepvriesvoer en ook levend voer. Over het algemeen heeft de guppy voldoende aan droogvoer, zoals vlokken en korrels. Daarnaast eten guppy’s ook graag algen en plantjes.

Hoe vaak geef je je guppen voer?

Je kunt je guppen het beste een keer per dag te eten geven. Haal eventuele resten uit het water om te voorkomen dat het water op die manier te snel vervuild raakt. Zorg ervoor dat het voer koel en afgesloten bewaard wordt, zo blijven alle vitaminen in tact en blijft het voer langer houdbaar.

Copyright © 2010 - 2020 Dierkopen.nl - All Rights Reserved. / Disclaimer / Contact